Stine Bosse trækker sig fra omstridt ledelsesuddannelse

Probanas offentlige slagsmål med Novozymes og Novo Nordisk er for meget for erhvervskvinden Stine Bosse, der trækker sig fra alt samarbejde med ledelsesuddannelsen.

Stine Bosse trækker sig fra al samarbejde med den kontroversielle ledelsesuddannelsesudbyder Probana. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Der har været høj bølgegang omkring ledelsesuddannelsesudbyderen Probana, der først var i offentligt skænderi med Novozymes og nu også må se Novo Nordisk smække døren i. Og den ballade er nu for meget for erhvervskvinden Stine Bosse, der trækker sig fra samarbejdet med Probana. Det annoncerer hun på Twitter tirsdag morgen.

»Jeg synes, de laver en god uddannelse, men der har været nogle problemer og med balladen med Novozymes og Novo Nordisk synes jeg, at det er blevet for meget. Folk føler sig misbrugt, og det gider jeg ikke være en del af,« siger hun efterfølgende til Berlingske Business.

Stine Bosse har fungeret som ekstern oplægsholder på Probanas mini MBA-uddannelse.

Balladen i Probana drejede sig i første omgang om Novozymes, der i et opsigtsvækkende indlæg på det sociale erhvervsmedie Linkedin anklagede Probana for, trods gentagne anmodninger om at stoppe, at spamme deres medarbejdere med tilbud i en grad, der har fået Novozymes til at blokere for mails fra Probana.

Ifølge Finans.dk fik det Probanas direktør til at sende emails til Novozymes' HR-direktør Michael Almer, hvor han truer med at gå til Øvlisen-familien, hvis indlægget ikke fjernes.

Den ballade blev et par uger senere fulgt op af en ny kontrovers med Novo Nordisk, der mente, at Probana havde misbrugt Novo Nordisks brand i markedsføring og derfor stoppede al samarbejde med ledelsesuddannelsen. Forud for de to episoder er Probana i foråret dømt i Sø- og Handelsretten for at kalde en konkurrent for desperate kopister.

»Det er ok at lave en fejl, men der er noget galt, når man bliver ved med at have sådan nogle histrorier. Der er for meget ballade, og når jeg optræder med mit navn kan nogle komme til at tro, at jeg står bag hele konceptet. Jeg synes uddannelsen er god, og jeg har givet dem en chance trods den ballade, der har været, men der er også en grænse. Nu er det for meget,« siger Stine Bosse.

Hun understreger samtidig, at hun ikke personligt har haft nogle dårlige oplevelser med Probana.