Stine Bosse får toppost hos international NGO

Trygs tidligere koncernchef Stine Bosse er netop blevet udnævnt som næstformand i den internationale NGO Childfund Alliances øverste ledelse.

Stine Bosse Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stine Bosse, der er tidligere koncernchef i Tryg, får endnu en stor international toppost at smykke CVet med. Hun er nemlig fra dags dato næstformand for Childfund Alliance, der er en alliance mellem 12 internationale udviklingsorganisationer verden over.

Stine Bosse, der i forvejen er formand for bestyrelsen i BØRNEfonden, den danske partner i ChildFund Alliance, ser frem til udfordringen som ny topchef.

»I en organisation af den størrelse er der nok at tage fat på. Jeg håber at bidrage til at udvikle organisationen og styrke den i forhold til de udfordringer udviklingsarbejde står over for,« siger Stine Bosse.

Event: Mød Stine Bosse og få hendes nye bog med hjem

»Jeg har stiftet bekendtskab med ChildFund Alliance gennem mit hverv som bestyrelsesformand for BØRNEfonden, så jeg glæder mig til at komme dybere ned i den type arbejde hele den internationale alliance laver. Det er betydningsfuldt for mig at kunne se, at beslutninger, der træffes på øverste plan, skaber udvikling for børn, deres familier og lokale samfund for verdens fattigste mennesker,« tilføjer den danske erhvervsleder.

ChildFund Alliance støtter over 15 millioner børn og deres lokalsamfund i 58 af verdens fattigste lande gennem adgang til uddannelse, bedre ernæring, sundhedsinitiativer og støtte til økonomisk selvstændighed.

For Stine Bosse handler det især om at skabe mest mulig udvikling:

»I BØRNEfondens bestyrelse har jeg oplevet, hvor stor forskel arbejdet for nogle af verdens fattigste og mest udsatte mennesker gør, og det har åbnet mine øjne for, hvor langt vi kan drive det, når vi i den rige del af verden giver en hånd til dem, der har de sværeste vilkår,« siger hun.

Arbejdet i ChildFund Alliances Executive Committee er ligesom i BØRNEfondens bestyrelse ulønnet.

Den 52-årige erhvervskvinde sidder i forvejen i en lang række bestyrelsesposter med internationalt fokus. I foråret 2010 blev Stine Bosse udnævnt til ambassadør for FNs 2015 mål af FNs generalsekretær Ban Ki-Moon.

Derudover bestrider hun en række bestyrelsesposter, blandt andet som formand for Flügger Danmark, Det Kongelige Teater, CONCITO og Copenhagen Art Festival. Hun varetager også bestyrelsesposter i Nordea, TDC, Amlin plc, Icopal og Aker ASA. Hun er af Financial Times blevet kåret som den 22. mest indflydelsesrige business kvinde i verden i 2009 og 2010.