Stine Bosse: Bosse gider ikke tie stille

Stine Bosse Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Stine Bosse, 58 år, formand i BankNordik, Tele Greenland, Nunaoil, bestyrelsesmedlem i Allianz Group

Hun deler vandene. Rollemodel for mange kvinder, irriterende for mange mænd, typisk de lidt ældre af slagsen. Men Stine Bosse er ligeglad. Det er mange år siden, hun vristede sig fri af flinke-pige-kåben – som det kom til udtryk i bogen »Det handler om at turde«.

Hun fik i en tidlig alder ansvaret som topchef for at bringe det sønderskudte og kriseramte Tryg Forsikring på fode. Det lykkedes. I 2005 blev Tryg børsnoteret, og siden er det gået fremad år efter år. Hun forlod Tryg i 2011 for at hellige sig tilværelsen som fuldtidsarbejdende bestyrelsesmedlem i ind- og udland samt debattør.

Ud over en række bestyrelsesposter er hun i dag levende engageret i samfundsudviklingen. Hun stiller sig typisk sig på de svages side, og er du på Twitter, kan du finde til tider heftige debatter, hvor Stine Bosse giver og tager af et godt hjerte.

Hun er glødende EU-tilhænger, formand for Europabevægelsen og også formand for PlanBørnefonden. Senest har hun kastet sig over et nyt ledelseskoncept med titlen Ledelse i Balance.