Stephanie Lose: Magtfaktoren fra Løgumkloster

Stephanie Lose Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl

Stephanie Lose, 36 år, regionsrådsformand i Region Syddanmark, Venstre

På visitkortet er alt ved det gamle hos Stephanie Lose. Regionsformand i Region Syd og formand for interesseorganisationen Danske Regioner. Respekteret som leder og for evnen til at formidle et samarbejde.

Men 2019 var året, hvor Stephanie Lose røg ind på toplisten over Danmarks mest indflydelsesrige politikere. For da Lars Løkke Rasmussen troede, at han endnu en gang kunne slippe ud af en politisk knibe, havde han gjort regning uden en sønderjysk vært. »Nok er nok,« sagde Stephanie Lose, og Lars Løkke er nu historie som Venstre-formand.

Væsentligt var det for forløbet, at hun ikke selv rakte ud efter magten i Venstre, da muligheden var der. Men det er ikke ensbetydende med, at Stephanie Lose ikke på et senere tidspunkt kan få en tung rolle i landspolitik.

Lose var kun 14 år gammel, da hun meldte sig ind i Venstre. Hun blev færdig med sin kandidatgrad i økonomi fra Syddansk Universitet som 23-årig og arbejdede efterfølgende for Jyske Bank først som makroanalytiker og siden investerings- og valutarådgiver.