Stem på Årets Leder 2012

Prisen for Årets Leder skal uddeles for 11. gang, og fem nominerede skal i år kæmpe om den prestigefyldte titel.

Vil det lykkes fodboldtræneren Kasper Hjulmand at blive kåret til Årets Leder? Fold sammen
Læs mere
Foto: SERGEI SUPINSKY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fem kandidater udgør det felt, der skal kæmpe om Danmarks fornemste lederpris, titlen som Årets Leder 2012.

De nominerede er: Kasper Hjulmand, cheftræner i fodboldklubben FC Nordsjælland, Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR, Kirsten Drejer, medstifter og administrerende direktør i biotekvirksomheden Symphogen, Henrik Burkal, administrerende direktør i discountkæden Rema 1000 og Carsten Bjerg, CEO og koncernchef i pumpeproducenten Grundfos.

Afstemningen blandt de fem starter onsdag på interesseorganisationen Ledernes hjemmeside www.lederne.dk. Vinderen afsløres tirsdag 20. november på konferencen Ledelsens Dag i København, hvor den nominerede kandidat med flest stemmer officielt kan kalde sig for Årets Leder 2012.

Formand for Lederne, Svend Askær, glæder sig over årets fem nominerede, som ifølge ham alle er meget kvalificerede.

- Jeg mener, at der er tale om et usædvanligt stærkt felt, som afspejler mangfoldigheden og alsidigheden i god ledelse. Samtidig er det fem kandidater, der alle trods stærk konkurrence på hvert sit felt har opnået imponerende resultater, forklarer han i en pressemeddelelse.

Svend Askær sidder i udvælgelseskomiteen sammen med forhenværende Irma-direktør Alfred Josefsen, professor på CBS Henrik Holt Larsen, direktør for blandt andet forretningsudvikling og HR i ATP, Lilian Mogensen, og salg- og marketingschef hos Lederne, Uffe Daub.

Prisen for Årets Leder blev første gang uddelt i 2002, og i år er altså 11. gang, at en fremtrædende erhvervsleder kan bryste sig af den flotte titel. Sidste år gik prisen for første gang til en kommunal leder - Lise Egholm, der er skoleleder på Rådmandsgades Skole på Nørrebro i København, som i mange år har haft mere end tre fjerdedele tosprogede elever.

I 2010 vandt Nordeas koncernchef Christian Clausen, og tidligere vindere omfatter Irma-direktør Alfred Josefsen, der som nævnt nu sidder i udvælgelseskomiteen, der vandt prisen i 2003, og i 2006 var det LEGO-topchef Jørgen Vig Knudstorp, der løb med sejren.