Stein Bagger igen på fri fod

Den tidligere IT Factory-direktør er blevet prøveløsladt efter fem års fængsel.

Stein Bagger kan med løsladelsen nu igen frit tage på strøgtur, hvis han lyster. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Stein Bagger, der i 2009 blev idømt syv års fængsel for bedrageri og dokumentfalsk, er nu igen på fri fod.

Det skriver Ekstra Bladet.Avisen har fået løsladelsen bekræftet af flere forskellige kilder. 47-årige Stein Bagger sad fængslet for at have begået omfattende svindel for op mod en halv milliard kroner som direktør for it-virksomheden IT Factory. Han forsvandt i december 2008 på en forretningsrejse i Dubai, kort inden at selskabet gik konkurs. Efter flere dages massiv politiefterforskning meldte han sig selv hos politiet i Los Angeles.

I februar blev Stein Bagger frikendt for nye anklager, denne gang for at reelt at fungere som direktør og have begået underslæb i flyttefirmaet Dansk-Selfstorage.dk, hvor han var i virksomhedspraktik som et led i sin udslusning fra fængslet.Løsladelsen vil unægtelig henlede opmærksomheden på de 200 millioner kroner, som Bagger tjente på sit bedrageri i IT Factory, og som aldrig er blevet fundet.

»Alle, altså politi, kreditorer og måske endda kuratoren, vil med stor sandsynlighed se på, hvad Stein Bagger nu foretager sig,« siger kurator Boris Frederiksen til Ekstra Bladet.