Stærk ISS-mand ryger til tops

Det bliver økonomidirektør Heine Dalsgaard fra ISS, der løber med titlen som årets danske CFO.

Berlingske Business Årets CFO 2014 i samarbejde med PFA Pension og SAS Institute. Årets CFO 2014: Heine Dalsgaard (th) CFO i ISS. Får overakt diplom af Peter Nordgaard fra Berlingske Media Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Sammen med topchefen Jeff Gravenhorst stod han i spidsen for den gigantiske servicekoncern ISS’ tilbagekomst til Københavns Fondsbørs. Han stod for at koordinere arbejdet blandt et større antal ansatte og eksterne rådgivere.

Det gav succes, og Heine Dalsgaard er derfor kåret til årets chief financial officer, CFO – på dansk økonomidirektør på koncernniveau. Udnævnelsen af Heine Dalsgaard skete til store klapsalver i en fyldt sal på CfL – Center for Ledelse på Østerbro i København. Heine Dalsgaard er udvalgt i hård konkurrence blandt ti andre kandidater i slutspurten.

Peter Nordgaard er CFO i Berlingske Media, og han er formand for den jury, der står for udnævnelsen.

Han fremhæver, at juryen har valgt en kandidat, som ud over at besidde de helt basale CFO-kompetencer også lader kompetencerne gennemsyre sine stærke holdninger og værdisæt.

 

»For mig er værdier som integritet, ordentlighed og safe pair of hands vigtige. Både personligt, men jeg mener også, det er værdier, man bør have for at bestride rollen som CFO,« siger Peter Nordgaard.

»Juryen anerkender ligeledes de store krav, som en børsnotering stiller til en CFO. Børsnoteringen af ISS har været særdeles krævende og effektiv, og indsatsen har i høj grad været præget af Heine Dalsgaards dygtighed som CFO,« fremhæver Peter Nordgaard.

Klart sprog

Det er tredje år, at Berlingske er med til at kåre årets CFO. Alle er enige om, at rollen som CFO er inde i en rivende udvikling. For den gode CFO handler det ikke længere om bare at kunne håndtere et regneark fyldt med store tal. Der skal meget mere til. I dag er CFOen ofte nummer to i hierarkiet i en stor virksomhed, og det gør, at vedkommende skal besidde en række nye egenskaber. Gode kommunikationsevner til både medarbejderne og verden omkring virksomheden er de afgørende ting. Risikostyring er et andet af de elementer, som fylder stadig mere på dagsordenen for CFOerne. Det handler om at kunne identificere ting, der kan gå galt for virksomheden, lyder det fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh.