Stadig for få kvinder i bestyrelserne

På trods af bestræbelser på at få flere kvinder i selskabsbestyrelser har næsten halvdelen af de 75 største børsnoteringer i løbet af de seneste tre år involveret firmaer, der ikke har haft et eneste kvindeligt bestyrelsesmedlem.

Næsten halvdelen af de 75 største børsnoteringer i løbet af de seneste tre år involveret firmaer, der ikke har haft et eneste kvindeligt bestyrelsesmedlem. Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge en analyse udarbejdet af organisationen 2020 Women on Boards havde 37 ud af 75 selskaber kun mandlige medlemmer i bestyrelsen, da de blev børsnoteret, mens kun omkring en fjerdedel af selskaberne havde mere end et kvindeligt bestyrelsesmedlem.

I dag har størstedelen af de 37 kvindeløse bestyrelser stadig kun mandlige medlemmer.

»Vi havde ikke forventet, at det ville være så slemt«, siger Malli Gero, som er leder af 2020 Women On Boards, der kæmper for at øge kvinders repræsentation i bestyrelser inden 2020.

Organisationens undersøgelse af amerikanske virksomheder udgør den første undersøgelse af kønsbalancen i nyligt børsnoterede selskabers bestyrelser.

I 2014 konkluderede en sammenfatning af 140 studier, at kvinders tilstedeværelse i selskabsbestyrelser påvirker selskabernes finansielle præstationer positivt.