Sophie Løhde efter afbrudt samarbejde med statsansatte: »Det ærgrer mig«

De statsansattes fagforeninger afbrød i dag samarbejdet med minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), efter et møde om bl.a. sløjfede fridage. Den udmelding ærgrer ministeren, skriver Sophie Løhde.

Sophie Løhde Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ærgrer minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), at fagforeningerne for de offentligt ansatte i dag har afbrudt samarbejdet.

Fagforeningernes udmelding kom som reaktion på et møde med ministeren tirsdag. Mødet handlede bl.a. om de såkaldte kutymefridage - altså juleaften, nytårsaftensdag og Grundlovsdag - som både Skatteministeriet og Social- og Indenrigsministeriet har inddraget fra deres ansatte.

Efter mødet stod det ifølge formand for Offentligt Ansattes Organisationer, OAO, Flemming Vinther, klart, at ministeren ikke havde i sinde at gribe ind. Derfor afbrød fagforeningernes paraplyorganisation CFU i dag samarbejdet med ministeren om tre konkrete projekter.

»Det ærgrer mig, at CFU tilsyneladende melder sig ud af samarbejdet i tre konkrete projekter om blandt andet bedre psykisk arbejdsmiljø, som vi sammen har aftalt i overenskomstforhandlinger, og som i den grad kommer medarbejdere i staten til gode,« skriver Sophie Løhde i en skriftlig kommentar til Berlingske Business.

Sophie Løhde tilføjer, at hun for nylig er tiltrådt som innovationsminister i forbindelse med den ny regeringsdannelse.

»Og jeg har som noget af det første afholdt møde med CFU, og jeg kan kun sige, at jeg ønsker at etablere et godt samarbejde med de faglige organisationer. Vi havde et meget ærligt møde, og i et samarbejde skal der jo også være plads til, at vi ikke ser ens på alt.«

I en pressemeddelse om mødet i går, skrev Sophie Løhde, at mødet med de faglige organisationer blot var et »hilse på møde«, men uddyber ikke nærmere i det skriftlige svar til Berlingske Business.

Den beskrivelse af mødet genkender Flemming Vinther til gengæld ikke.

»Det var et krisemøde med baggrund i helt uacceptabel arbejdsgiveradfærd fra en række styrelser og ministerier,« siger Flemming Vinther.