Sophie Hæstorp Andersen: Et overbevisende engagement i sundhedspolitikken

Portræt af regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) til arrangement på Herlev Hospital, der viser deres nye diagnostiske instrument og digitale brugerplatform frem, fredag den 1. november 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Sophie Hæstorp Andersen, 45 år, regionrådsformand i Region Hovedstaden, Socialdemokratiet

Da Sophie Hæstorp Andersen afleverede sit speciale på statskundskab ved Københavns Universitet, handlede det om den danske kvalitetsmodel, som for alle uindviede er et system til kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet. Da hun som 27-årig for første gang blev valgt ind i Folketinget, arbejdede hun med sundhedspolitik, og da hun anden gang kom i Folketinget, var det fortsat sundhedspolitikken, der løb med Sophie Hæstorp Andersens opmærksomhed – især var hun optaget af fremtidens sundhedsvæsen.

Det sundhedsvæsen har hun arbejdet endnu mere indgående med, siden hun i 2014 blev regionsrådsformand i Region Hovedstaden, hvor hun blandt andet arbejder for at sikre samarbejdet mellem kommunale og regionale indsatser, så patienten oplever et sammenhængende og trygt sundhedsvæsen.

Sophie Hæstorp Andersen er desuden formand for Psykiatri- og Socialudvalget i Danske Regioner. Det er således mange patienter, der kan føle sig trygge ved, at en så erfaren og ihærdig sundhedspolitiker taler deres sag.