Solmand som central- europæisk Vestas-spydspids

Den solbeskinnede tysker Christoph Vogel, som kommer med 15 års erfaring med solenergi, skal stå i spidsen for Vestas i Centraleuropa.

Ud over at Christoph Vogel er ekspert i solenergi, taler han også både engelsk fransk og spansk Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Valget i Vestas faldt på den tyskfødte Christoph Vogel, som fremover skal stå i spidsen for Vestas’ forretning og aktiviteter i Centraleuropa. Tyske Vogel indtræder i den danske vindmøllekoncern allerede 1. juni, hvor han vil få titlen »group senior vice president of Vestas« samt »president of Vestas Central Europe«.

Christoph Vogel kommer fra en amerikansk stilling i selskabet Johnson Controls, hvor han har siddet som »global vice president« samt »general manager of the life sciences market« siden 2011. Her har han blandt andet ledet flere projekter med solenergi. Han beskrives da også som ekspert inden for solenergi og fotovoltaik (omdannelse af lys til energi, red.) med mere end 15 års erfaring.

Christoph Vogel har med sit team i Johnson Controls vundet flere ordrer på statslige såvel som private solenergi-projekter i USA. Christoph Vogel er desuden foredragsholder og har blandt andet talt på den amerikanske energikonference Connectivity Week samt for den amerikanske organisation National Venture Capital Association.

15 år i Siemens

Før sin tid i Johnson Controls har Christoph Vogel også været forbi Vestas-konkurrenten Siemens. I alt har Vogel slået sine folder i forskellige stillinger hos Siemens i 15 år i Europa såvel som USA. Han har haft stillinger, som omfatter strategisk planlægning, konsulent-arbejde med virksomhedsledelse, kontroller og nye teknologier. Endelig har Christoph Vogel også været chef i det globale konsulentfirma The Boston Consulting Group.

Juan Araluce, øverste salgsansvarlige leder i Vestas, har tidligere sagt følgende om ansættelsen af Christoph Vogel:

»Jeg er glad for at kunne præsentere ansættelsen af dr. Christoph Vogel som ny salgschef hos Vestas i Centraleuropa. Baseret på hans kvalifikationer, engagement og omfattende resultater er han meget kvalificeret til at sikre udviklingen i det betydningsfulde centraleuropæiske marked, og vi ser frem til de mange bidrag, han vil give til regionen såvel som til Vestas.«

Selv ser Christoph Vogel især frem til at møde Vestas’ mange medarbejdere.

»Jeg er meget spændt på at blive en del af Vestas og møde de talentfulde medarbejdere. Med et stærkt brand som fundament, produkter af høj kvalitet og meget kompetente medarbejdere har Vestas en stærk position på det centraleuropæiske marked, og jeg ser i høj grad frem til at blive en del af holdet for at få mest muligt ud af de muligheder sammen,« har han skrevet i forbindelse med jobskiftet.

Christoph Vogel har en magistergrad som teknikumingeniør og erhvervsøkonom samt en ph.d. i erhvervsøkonomi fra det Tekniske Universitet i Kaiserslautern i Tyskland. Christoph Vogel taler foruden tysk og engelsk også fransk og spansk.