Søren Pind: Det gør ondt på Don Ø

Efter alvorlige anklager om kursmanipulation og beskrivelser af Flemming Østergaards faldende popularitet får han nu opbakning fra Søren Pind.

I mange år var Søren Pind (V) trofast tilskuer til FC Københavns hjemmekampe. Her ses han ved siden af Parkens daværende formand Flemming Østergaard til en pokalkamp mellem FC København og Esbjerg.. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er forkert at lægge afstand til Flemming Østergaard, blot fordi han ikke er omgivet af samme succes og positive omtale som tidligere, mener Søren Pind (V) i dag.

Hverken Lene Espersen (K), Brian Mikkelsen (K) eller han selv ønskede at fortælle om deres relation til Flemming Østergaard, da Berlingske Business forud for weekenden gav dem mulighed for at medvirke i en fortælling om Østergaards optur, nedtur og indflydelsesrige netværk. Men det burde Søren Pind have gjort, lyder det nu fra Søren Pind selv.

»Når man nu kender Flemming Østergaard, så ved jeg, at lige præcis sådan nogle ting, de gør ondt på ham,« siger Søren Pind, der fortryder, at han tøvede med at give sin opbakning til Flemming Østergaard, som han har kendt, siden Pind var borgmester i København for et årti siden.

Dermed stiller folketingspolitikeren og eksministeren sig på linje med ejendomsmægler Peter Norvig og eksbokser Hans Henrik Palm, som over weekenden har udtrykt deres opbakning til Flemming Østergaard, der forleden blev tiltalt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder.

Berlingske Business kunne søndag fortælle, at en del andre medløbere var forsvundet fra Østergaards enorme netværk, og at det var vanskeligt at få politikere, som tidligere har rost Østergaard til skyerne, til at tale åbent om deres relation til Flemming Østergaard i dag. Fænomenet har Pind en forklaring på.

»Det skyldes formentlig, at der er nogle mennesker, som synes, at når det går skidt, så skal man fjerne sig fra folk. Sådan har jeg det ikke selv,« siger Søren Pind.

I dag kommer Søren Pind med en fuldtonet opbakning til den mangeårige Parken-formand, som han har drøftet mange lokalplaner med, da han var bygge- og teknikborgmester i København.

»Flemming Østergaard havde en mission, som var god for København. Han skabte på så godt som alle måder det moderne FC København, og så er han inde bag sin noget kantede facon et varmhjertet menneske med de udfordringer, som alle mennesker har,« siger Søren Pind.

Selv finder Søren Pind det forkert at vende ryggen til folk, blot fordi de er kommet i problemer.

»Jeg har aldrig nogensinde hverken i gode eller dårlige tider lagt skjul på min relation til Flemming Østergaard,« siger Søren Pind.

Pind ved i dag ikke, om han vil besøge Østergaard, hvis han får den fængselsstraf, som Bagmandspolitiet går efter.

»Jeg synes, at det vil være en forfærdelig situation for ham. Men jeg har ikke andre kommentarer til sagen, end at den må køre sin egen skæve gang, og så må retfærdigheden på den ene eller anden måde jo finde sit leje,« siger Pind, der har en juridisk eksamen bag sig.

»Min relation til Østergaard har ikke noget med den sag at gøre. Den har noget at gøre med, at jeg godt kan lide manden. Men han er jo hverken hævet eller ophævet i forhold til loven,« siger Søren Pind, der finder det forståeligt, at der bliver sat kritisk lys på Østergaard, når Bagmandspolitiet rejser tiltale mod ham.

»Jeg synes, det er meget naturligt, at når politiet rejser tiltale, at det så vækker opsigt,« siger Søren Pind.