Søderberg: Nej, det var ikke planlagt

Det gav genlyd, da skibsreder Jess Søderberg efter 37 år i A.P. Møller - Mærsk, heraf 22 år i direktionen og 14 år som topchef, ganske overraskende blev sendt på pension før tid af bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Jess Søderberg skulle efter de hidtidige planer fratræde i 2009. Bestyrelsen har med det fremrykkede skifte ønsket at klarlægge de fremtidige ledelsesforhold og dermed bevare momentum i virksomheden."

Sådan stod der i fondsbørsmeddelelsen fra A.P. Møller - Mærsk. Problemer med indtjeningen i containerforretningen var formodentlig en af hovedårsagerne til, at bestyrelsen hentede Carlsbergs Nils Smedegaard Andersen, der i forvejen sad i bestyrelsen, ind som ny topchef. Fyringen vakte yderligere opsigt, fordi de to skibsredere Tommy Thomsen og Knud Stubkjær i samme moment forlod rederiet.

Jess Søderberg har aldrig brudt sig om mediehurlumhej og spotlight på ham som person. Det gjorde han heller ikke ved den lejlighed. Men sagde dog: »Nej, det var ikke planlagt.«

Læs artiklen "De uskønne afgange" i Berlingske Nyhedsmagasin 11. december Prøv Berlingske Nyhedsmagasin i 2 måneder eller læs Berlingske Nyhedsmagasin som e-magasin.