Søderberg har det fint med pensionist-titel

Jess Søderberg har allerede vænnet sig til tanken om en tilværelse som pensionist, fremgår det af medarbejderbladet Mærsk Post.

Foto: Morten Juhl
En dramatisk ledelsesændring i landets største virksomhed for nyligt betød, at Jess Søderberg forlader virksomheden hurtigere en planlagt, men han er klar til at udskifte titlen som skibsreder og administrerende direktør med titlen som pensionist, fremgår det.

”Trods mine 63 år vil nogle måske mene, at min pensionering er tidlig, men jeg har ikke lagt skjul på, at når bestyrelsen havde en afløser klar, så var jeg klar til at blive ”pensioneret”. Derfor har jeg det også fint med min kommende titel som pensionist,” skriver Jess Søderberg til de ansatte.

Jess Søderberg har været ansat i rederiet i 37 år, og senest til december går han på pension. Bestyrelsen har i stedet ansat Carlsberg-chefen Nils Smedegaard Andersen.

”Det er efter min overbevisning et godt valg. Han er dygtig og energisk, og han har den internationale erfaring, som er vigtig for at lede vores virksomhed,” skriver Jess Søderberg til medarbejderne, der samtidig bedyrer, at hans eget arbejde på Esplanaden langt fra er forbi.

”Inden jeg selv takker af, fortsætter jeg som Gruppens dedikerede chef, indtil Nils Smedegaard Andersen kommer ombord senest 1. december i år. Så mit arbejde er langt fra forbi. Jeg ønsker nemlig at efterlade en sund og fremgangsrig forretning, og vi er på rette vej i de fleste forretningsenheder,” skriver Jess Søderberg, der samtidig understreger, at indtjeningen på containerområdet fortsat ikke er tilfredsstillende.

"Men vi må også erkende, at containerforretningen er nødt til markant at forbedre rentabiliteten, som stadig ikke er tilfredsstillende," lyder det i afskedshilsenen.

Også de afgående redere Knud Stubkjær og Tommy Thomsen får et par ord med på vejen.

"Det er med beklagelse, da de begge gennem en årrække har ydet en betydelig indsats og spillet en afgørende rolle for, at Gruppen i dag er blandt verdens førende virksomheder. Jeg vil gerne på vegne af hele gruppen takke dem begge for deres indsats og ønske dem god vind også fremover," skriver Jes Søderberg.