Sodavand har gjort Zong til Kinas rigeste

Antallet af kinesiske milliardærer på Forbes liste er steget til 128.

Zong Qinghou Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK RALSTON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sodavandsproducenten Zong Qinghou ligger øverst på Forbes årlige liste over Kinas rigeste, mens andenpladsen går til Robin Li, som har været med til at udvikle internetsøgemaskinen Baidu.

Den 65-årige Zong, der har grundlagt Kinas største sodavandskoncern Wahaha, har set sin formue vokse til otte milliarder dollar (43,3 milliarder kroner). Dermed er han er rykket op øverst på listen, som afspejler mange op- og nedture i Kinas økonomiske landskab.

Antallet af kinesiske milliardærer på listen er steget til 128 - fra 79 sidste år, oplyser Forbes' redaktør i Shanghai, Russell Flannery.


- Kun USA har flere milliardærer på listen - 400 ifølge den seneste opgørelse, men Kina haler ind på os hurtigt, siger han.

Den 44-årige Robin Li har en anslået formue på 7,2 milliarder dollar (omkring 39 milliarder kroner), hvilket sikrer ham en andenplads på landets liste over superrige. Hans formue er blevet mere end fordoblet på et år, viser Forbes liste.

Ejendomsinvestorer har mistet mange penge i det seneste år, men listen tyder på, at Kinas rigeste bliver stadigt rigere. For blive opført på Forbes liste over de 400 rigeste kræves der i år en formue på mindst 425 millioner dollar (2,3 milliarder kroner).

/ritzau/AFP