Smykkesælger med selvtillid på kontoen

Han tror ikke på janteloven, mener selv, han »har succes i blodet« og gør sig gerne klog på, hvordan man styrer en professionel fodboldklub. Jesper »Kasi« Nielsen har store armbevægelser - men også pengene til at bakke dem op. Børsnoteringen af Pandora forgylder den selvgjorte forretningsmand.

Jesper »Kasi« Nielsen vidste intet om smykker, da han sammen med en ven var på den første smykkemesse, men indtjeningsgraderne imponerede ham. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der blev grinet i krogene, da Jesper Nielsen først gjorde sig bemærket i dansk erhvervsliv. Ind trådte en ukendt smykkesælger fra Glostrup. Han lagde et trecifret millionbeløb for sponsoratet af fodboldklubben Brøndby IF, forærede trøjesponsoratet til UNICEF og lagde aldrig skjul på, at han er en mand, der tror på egne evner. Skepsissen var til at tage og føle på. Men i dag er det formentlig ham, der ler.

Med børsnoteringen af smykkekoncernen Pandora kan Jesper Nielsen se frem til at blive forgyldt i mil­liardklassen. De 600 millioner kroner, som Pandora vil hente ved en notering, skal blandt andet gå til at købe distributører ud - heriblandt Nielsen, der sælger koncernens smykker i Tyskland, Østrig, Schweiz, Holland og Italien.

Men da Kasi-Jesper, som han hurtigt blev kendt, først dukkede op på de danske forsider som Brøndbys millionsponsor, var reaktionen primært løftede øjenbryn og en dyb skepsis over, hvor i alverden han fik pengene fra.

Pandora, lød svaret. Jesper Nielsen havde via sit selskab KasiGroup i 2005 indgået en aftale med smykkefirmaet Pandora, der sikrede ham eneretten til at sælge de populære smykker i Tyskland. Den storsnakkende Nielsen havde nemlig vist sig at have et godt tag på de tyske guldsmede, der sælger Pandoras charmsarmbånd.

Det var dog de færreste - heriblandt Jesper Nielsen selv - der nogensinde havde troet, at den i dag 41-årige mand fra Glostrup skulle høste millioner på at sælge smykker.

Det der med uddannelse gad han ikke mere af efter studentereksamen. I stedet arbejdede han sig op til at være souschef på Q8-tanken i Karlslunde, hvor han arbejdede, og stille og roligt blev hans ansvarsområde udvidet til forpagter af en række tankstationer.

Vidste intet om smykker

CVet viser derefter et stop hos lavprisbutikskæden Fakta, hvor Jesper Nielsen arbejdede som regionschef, og det var han egentlig godt tilfreds med, da en kammerat i 2002 ringede og bad om hjælp. Han skulle på smykkemesse, og Jesper Nielsen tog med.

»Jeg var ved at gå bagover, da jeg så indtjeningsgraderne,« sagde han i et interview i Berlingske Nyhedsmagasin sidste år, om sit første møde med den glimtende branche. Og derfra var der ingen vej tilbage.

Han vidste absolut intet om smykker, men for Jesper Nielsen er det ingen hindring. Den tidligere Brøndby-sponsor er kendt for at have en absolut udansk tiltro til egne evner. Janteloven siger ham intet.

»Jeg har succes i blodet. Jeg har aldrig haft en fiasko, og jeg vil gøre alt for, at det aldrig sker,« lød det i interviewet med Berlingske Nyhedsmagasin, hvor han dog også erkendte, at hans store armbevægelser korresponderer dårligt med dansk mentalitet.

En erkendelse, der sidste år fik ham til at rykke teltpælene op og flytte til Hamborg, hvor KasiGroup også ligger - selv om hjertet altid vil banke for Vestegnen.

Han har selv beskrevet Brøndby-sponsoratet som et con amore-projekt, og derfor må det også have gjort ondt, da det blev afbrudt i 2009 før tid.

Flere Brøndby-aktier

Den officielle forklaring var, at han skulle koncentrere sig om smykkeforretningen, men det var almindelig kendt, at samarbejdet med Brøndby-ledelsen var forbundet med dybe problemer - blandt andet fordi sponsoren ikke var bleg for at dele sit syn på de fejlagtige dispositioner i klubben med pressen.

Noget tyder dog på, at Vestegnen endnu ikke har set det sidste til Kasi-Jesper. Den selvgjorte successælger sagde for nylig til TV3s fodboldmagasin Onside, at han planlægger at købe en større aktiepost i Brøndby IF og samtidig indtage en plads i ledelsen eller som formand af klubben, når hans kontrakt med Pandora udløber i 2015.

Og med smykkekoncernens planer om at købe ham ud, kan det tidspunkt være rykket meget nærmere.