Smid slipset og hjælp miljøet

Det italienske sundhedsministerium opfordrer nu landets forretningsfolk til at smide slipset af hensyn til miljøet. Også EU er kommet med et udspil om at droppe slipset.

Spørgsmålet om at bruge slips eller ej er gået hen og blevet et storpolitisk spørgsmål i Europa.

I sidste uge kom EUs kommissær for det indre marked, irske Charlie McCreevy, med et udspil om at droppe slipsetvangen hos EU-Kommissionen. For skrotter kommissærerne slipset, siger McCreevy, så vil det betyde, at man ikke behøver at bruge så meget aircondition, hvilket vil spare energi og være godt i kampen mod klimaforandringer.

Og det udspil har åbenbart givet ekko i Italien, skriver Reuters. I begyndelsen af denne måned meddelte landets største oliekoncern ENI sine ansatte, at de ikke længere behøver at gå med slips. Og nu opfordrer det italienske sundhedsministerium landets forretningsfolk til at smide slipset. Ifølge ministeriet vil kropstemperaturen automatisk blive sænket med to-tre grader, hvis man dropper slipset.

Udmeldingen har dog givet ballade specielt et sted. Hos producenterne af slips, der ifølge Reuters er rykket ud med anklager om dobbeltmoral.

”Italien bekræfter, at det er et underligt land. Vi kan nu bare fortsætte med vores livsstil om at anvende biler, bruge brændsel samt opvarme og nedkøle vores hjem efter behov. På et vilkår: Vi bør ikke bruge slips, når vi gør det. Jeg burde have lyttet til mine venner og være blevet olieproducent i stedet for,” skriver slipsdesigner Flavio Cima i læserbrev i en italiensk erhvervsavis.