Smalltalk fører til big talk

Kan man tale sig til succes? Selvfølgelig, siger eksperterne. Og det er endda ganske vigtigt, hvis man vil til tops i erhvervslivet. Ofte er smalltalk udgangspunktet for big talk, hvor de store beslutninger træffes.

Foto: Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
Projektsamfundet
Men der er også en anden årsag til, at smalltalk og sociale relationer er blevet vigtigere. I hvert fald hvis man skal tro filosof Anders Fogh Jensens ph.d-afhandling om “projektsamfundet”.

Her beskriver Anders Fogh Jensen, hvordan “disciplinsamfundet” er gået over til at være et “projektsamfund”. Anders Fogh Jensen ser en ændring i den måde, vi organiserer os på. Tidligere organiserede individerne i samfundet sig med disciplinen, mens vi i dag i langt højere grad organiserer os om projekter.

Hvis man vil have succes i projektsamfundet, handler det også ifølge Anders Fogh Jensen om at gøre andre bevidste om, at man har de sociale egenskaber, som giver succes.

“Man må lære at skilte med sine konneksioner. Det kan f.eks. være på Facebook, og man må lære at fortolke andres intentioner og konneksionsdannelsen. Man må også lære at administrere sine konneksioner, så man f.eks. ikke bruger tid på dem, der ikke fører til noget, og har man ikke konneksioner, kan man købe sig til dem via f.eks. vikarbureauer eller datingbureauer,” siger Anders Fogh Jensen.