Slips er stadig på mode

Færre går med slips hver dag. Alligevel sælges der lidt flere af dem end før. De unge vælger ofte slips i uldne kvaliteter, lyder meldingen.

Mr. Slips. Søren Skifter er tredje generation i slipse-virksomheden, der blev etableret i 1919. Forretningen i København fungerer både som butik med salg af slips og som showroom for virksomheder, der skal bestille slips, og som ønsker at mærke slipsene, inden man bestiller. Foto: Jens Høy Fold sammen
Læs mere

Slipset er på vej tilbage i modebilledet, selv om mange vælger slipset fra i den klassiske udformning i silke og tilhørende nystrøget hvid eller lys blå skjorte.

»De unge vil ikke påduttes stive slipse­normer, men gerne gå med uldne slips, der signaler noget andet end, at de er tvunget til at bære slips.«

Bag ordene står Søren Skifter, der er tredje generation af Søren Skifter A/S i København.

Fortvivl ikke, hvis du ikke kender navnet, for Skifter Slips er først og fremmest producent af slips til andre og desuden storleverandør af slips til virksomheder og offentlige myndigheder såsom Politi og DSB. Men sådan har det ikke altid været.

I 1960erne var Skifter et meget varmt navn i slipsenes verden, og der var status i virksomhedens klassiske logo, som er en symbiose af en pinup girl og et slips, der skal forestille en slags havfrue.

Hvor mange slips, Skifter totalt har produceret, ved ingen, men allerede i 1944 rundede man ti miollioner slips!

I dag er man for 90 procents vedkommende producent af slips, hvor store, højtprofilerede modebrands sætter deres eget logo i slipset, men forretningen i København er stadig stedet, hvor slipsenørder direkte fra gaden kan vælge mellem hundredevis af slips med det klassiske Skifter-logo på bag­siden. Priserne for silke er 400 kr., mens uldne slips koster 500 kr. Alle slips er syet i hånden, og en lækker detalje er en fed, rød silkesnor stukket igennem hele slipsets bagside (rygraden) – hertil kommer en såkaldt dobbelt bar-tag (sikring/låsning af sytråden),

Skjorter på opfordring

Seneste udvikling hos Skifter er business-skjorter, som udelukkende forhandles fra den fysiske butik.

»At vi er begyndt at sælge skjorter skyldes ganske enkelt, at mange kunder til slips har efterlyst en udsøgt kvalitet i skjorter. De fortæller, at kvaliteten i de store, gængse mærker svinger for meget, så derfor kan vi nu levere en Skifter-skjorte,« forklarer Søren Skifter.

Skjorten fra Skifter er ren arbejdsbeklædning og leveres kun i hvid og klassisk lys blå i en udsøgt metervare i egyptisk 2-ply bomuld, som man nemt kommer til at betale op mod 1.800-2.000 kr. for, hvis der skal et kendt navn i kraven.

Skjorten leveres kun i et snit uden nogen form for læg eller indsnævring i ryggen, pasformen er moderne fittet, uden at være ekstrem slimline, og designet er uden brystlomme og med forholdsvis moderat cut­away-flip med integrerede flipstivere, så der er plads til slips. Prisen er 1.200 kr. Hvis man bestiller minimum fem skjorter, kan de leveres som målsyede, uden at det koster ekstra, og inklusiv et slips.