Slagterilukninger: 95 procent har job et år efter

På de lukkede Danish Crown-slagterier i Esbjerg og Hadsund har næsten samtlige opsagte medarbejdere fået job igen efter et år.

Erfaringerne fra tidligere lukninger af Danish Crown-slagterier viser, at langt de fleste medarbejdere et år senere er i job eller uddannelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: LISELOTTE SABROE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Slagteriarbejderne på Bornholm bider i disse timer bider negle, mens NNF og DI forhandler om fremtiden for deres arbejdsplads. 
 
Men ser man nærmere på lukningerne af større Danish Crown-slagterier de senere år, er billedet langt fra så sort, som man skulle tro. Et år efter fyringerne i Esbjerg og Hadsund i 2012 var omkring 95 procent af de i alt 632 opsagte medarbejdere enten i arbejde eller uddannelse.
 
En stor del af forklaringen er, at overenskomsten sikrer medarbejderne næsten 8000 kr. til omskoling og blandt andet sørger for, at der bliver oprettet en jobbank, som tillidsrepræsentanten administrerer i tilfælde af, at større arbejdspladser må lukke.

NNF ønsker ikke at udtale sig om tallene på grund af de højspændte forhandlinger om slagteriet på Bornholm, men peger dog på uden for referat, at situationen på Bornholm er anderledes, da der er langt færre job i nærheden, end tilfældet var i Esbjerg og Hadsund.

Forhandlingerne mellem NNF og DI fortsætter indtil videre på ubestemt tid.