Skræmmer du dine nye medarbejdere væk?

Læs HR-ekspertens fem tips til en god introduktion.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et introduktionsprogram er en plan for medarbejderens første tid i virksomheden. Mangler planen er der stor risiko for, at de nye medarbejdere får så dårlig en oplevelse, at de ikke bliver i længden.

Omvendt vil en positiv oplevelse skabe arbejdsglæde og trivsel.

"Det første indtryk varer ved, siger man – og det gælder også, når man byder en ny kollega eller medarbejder velkommen i virksomheden", siger administrerende direktør Lise Holt Olesen fra HR-konsulentvirksomheden Unik Human Resources.

"Derfor kan det betale sig at gøre sig umage med det første møde og give de nye kolleger en varm velkomst. En medarbejder, der føler sig velkommen og godt tilpas, tilføjer værdi til virksomheden. Det er derfor både betænksomt og en god forretning at sætte alle sejl til", siger hun.

Lise Holt Olesens virksomhed tilbyder blandt andet konsulentbistand og outsourcing af HR. Hun og hendes konsulenter er derfor i kontakt med en bred vifte af virksomheder i erhvervslivet, og det er det samme forhold, der gælder overalt, fortæller hun:

"Bruger man tid og ressourcer på at give de nye medarbejdere en varm, professionel og gennemtænkt velkomst, kommer det tilbage i form af en markant kortere indkøringsperiode og en tilsvarende længere ansættelsesperiode".

Lise Holt Olesen og Unik Human Resources har opstillet fem gode råd til virksomheder, der vil tage deres nye kolleger under kærlig behandling.

Læs mere 1: "Vi ved, hvem du er!"

2: "Du er en del af holdet!"

3. "Vi har planer med dig!"

4: "Du har en rolle i den store sammenhæng!"

5: "Du må gerne!"

LÆS MERE