»Skræmmende med mange ansøgere«

Rikke Langholz bliver færdig med sit studie til efteråret og er begyndt at søge job. Det kan virke skræmmende med et stort antal ansøgere til jobbene, siger hun.

Rikke Langholz bliver færdig som kandidat fra handelshøjskolen i København, CBS, her til efteråret i politisk kommunikation og ledelse, men er allerede i gang med at søge job. Foto Sara Gangsted Fold sammen
Læs mere

Man kan godt blive meget nervøs. Nogle stillinger har der været 150 til 170 ansøgere til. Der er hård kamp om jobbene.

Sådan lyder det fra Rikke Langholz. Hun bliver færdig som kandidat fra Handelshøjskolen i København, CBS, her til efteråret i politisk kommunikation og ledelse. Hun er stille og roligt ved at gå i gang med at søge job. Hun fremhæver, at der er pænt med stillinger at søge, men hun har ingen forventninger om, at det bliver nemt at få det første job.

»Det kan være meget skræmmende med et stort antal ansøgere. Der er mange mennesker at konkurrere med, som har en helt anden profil end mig. Nogle af dem har meget mere erfaring inden for lige netop det område, som virksomhederne efterspørger en kandidat til,« siger Rikke Langholz.

»Det er ikke nemt. Det er svært at sige, hvad arbejdsgiverne virkelig lægger vægt på. Men jeg tror, at jeg skal søge mange flere stillinger, inden det første job kommer,« siger Rikke Langholz.

Hun har foreløbig søgt ti stillinger, men hun vil naturligt nok gå endnu hårdere til værks, når specialet er afleveret, og uddannelsen er i hus. Hun har ingen trylleformularer i skuffen, men prøver først og fremmest at læse opslagene meget grundigt og derefter skrive, hvordan hendes kompetencer fra et studenterjob og fra studiet passer ind.

»Jeg vil intensivere jobsøgningen, når jeg er færdig. Indtil videre har jeg kun set ét job, hvor de specifikt gik efter at få en nyuddannet. Ofte står det i annoncerne, at man gerne må have erfaring,« siger Rikke Langholz.

»Det handler om at få foden indenfor. Måske vil jeg tage ud til arbejdsgiverne og søge stillinger uopfordret. Forsøge at gøre noget mere aktivt. Søge nogle job, der er længere væk geografik og måske ikke ligger direkte inden for de kompetencer, jeg har,« siger Rikke Langholz, der understreger, at jobsøgningen også kan blive vanskeligere af, at der er mange arbejdsgivere, der skriver, at de ikke vil have uopfordrede ansøgninger.