Skolen lokkede Sylvia til Danmark

Global. Det var afgørende for tyske Silwia Schmidt og hendes mand Peter-Wolfgang, at de kunne sende deres søn Alexander i en international skole, da IBM tilbød Peter-Wolfgang et job i København.

tyke silwia Schmidt fortæller om hvorfor skolegang er så vigtigt når man søger job i udlandet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste erhvervsaktive forældre kender betydningen af at få både karrieren og børnenes skolegang til at gå op i en højere enhed i hverdagen.

Men for Silwia Schmidt og hendes mand Peter-Wolfgang Schmidt fra Tyskland har deres søns skole en særlig betydning. Den var nemlig afgørende, da de skulle vælge om de ville sige ja til at flytte til Danmark, efter Peter fik tilbudt job som konsulent hos IBM i København for to år siden.

»Vi havde længe tænkt på at flytte udenlands og havde et særlig blik på Danmark, blandt andet fordi alle taler engelsk. Det er vigtigt som konsulent, hvor man har meget direkte kundekontakt. Men før vi tog beslutningen, undersøgte vi skole-muligheder for Alexander. Hvis ikke vi havde fundet en skole, som vi var tilfredse med, så var vi enten taget til et andet land eller var blevet i Tyskland«, siger Silwia Schmidt, som valgte at lade sin nu 8-årige søn Alexander starte på Copenhagen International School, da familien var flyttet til Danmark.

»I Tyskland er der også et stort fokus på de internationale skoler, fordi alle expats jo har brug for dem. Foreløbig har vi haft så gode erfaringer med det her i Danmark, at vi har besluttet at forlænge vores ophold her et år endnu. Men hvis ikke Alexander havde været glad for at være der, så var vi formodentlig rejst«, forklarer hun.

Hvis Peter-Wolfgangs karriere hos IBM i Danmark stopper om et år, så er Silwia Schmidt ikke i tvivl om, at hendes søn fortsat skal have en international uddannelse, uanset om familien vender tilbage til Tyskland eller fortsætter udlandseventyret et andet sted i verden.

»Selv hvis vi flytter tilbage til Tyskland ønsker vi, at Alexander fortsætter på en international skole. Det er meget givende, især fordi han bliver god til engelsk«, siger Silwia Schmidt.