Skønheds-operationer koster firmaer dyrt

Når danskere vælger at få lavet større bryster, glattet rynker ud eller vælger andre kosmetiske indgreb, koster det ofte dyrt for arbejds­giveren eller skatteborgerne.

Årsagen er enkel: Mange ansatte snyder efter kosmetiske operationer arbejdspladsen ved at melde sig syge i stedet for at tage ferie, som reglerne klart siger. Det oplyser arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv til MetroXpress.

»Vi oplever i stigende grad, at vores medlemsvirksomheders ansatte lægger sig syge efter kosmetiske operationer. Hvis folk vælger at få lavet kosmetiske indgreb, så har de selv bestemt det, og så skal de bruge ferie på at komme sig. En kosmetisk operation kan betyde et længere fravær fra arbejdspladsen, så det kan koste arbejdsgiverne mange penge,« siger advokatfuldmægtig Mads Juul Jørgensen fra Dansk Erhverv.

Organisationen består af omkring 20.000 medlemsvirksomheder og i omegnen af 100 brancheorganisationer.

At danskere i stigende grad lægger sig under kniven af kosmetiske årsager, mærker man også på offentlige arbejdspladser. Og her koster det så skattekroner, når ansatte vælger at melde sig syge efter kosmetiske operationer.

»Vi får en del spørgsmål fra kommunerne, som vil høre, om det kan være rimeligt, at en medarbejder har taget sygedage efter en kosmetisk operation, selv om indgrebet tydeligvis ikke er lægeordineret. Hertil kommer så situationer, som ligger i gråzonen,« oplyser Finn Bjørn, der er konsulent ved Kommunernes Lands­forenings personalekontor.

Kilde: MetroXpress