Skattereform betyder færre bryllupper

Bryllupsklokkerne bliver tavse, hvis mellemskatten fjernes. Det mener Danske Bank.

Foto: Modelfoto/Colourbox. Yndigt ser det ud, men ifølge Danske Bank vil mange par droppe brylluppet, når den økonomiske gevinst ved at blive gift, forsvinder.
Læs mere
Fold sammen
Danskerne vil i lavere grad sige ”ja” til hinanden og blive gift, hvis et nyt udspil til en skattereform gennemføres. Det mener hvert fald Danske Bank, der har regnet på sagen.

De færre bryllupper vil blive konsekvensen, hvis mellemskatten fjernes i forlængelse af udspillet fra regerings skattereform, skriver MetroExpress.

”Forslaget betyder, at skattefordelen ved at blive gift forsvinder for rigtig mange mennesker. Vi ved, at mange oar, der bor sammen, tit får lyst til at få papir på hinanden på grund af den økonomiske gevinst,” lyder den uromantiske forklaring fra Las Olsen, økonom i Danske Bank.

Banken har beregnet at et ægtepar får 6.798 kroner mere at dele efter de blevet gift, hvis man tager udgangspunkt i et par hvor manden tjener 500.000 kroner, og kvinden tjener 250.000 kroner. Men fjerner man mellemskatten, fjerner man fradraget.

”Hvis man ikke tjener lige meget, så er der tit en fordel i at blive gift, fordi så kan man bruge hinandens fradrag i mellemskatten,” siger Las Olsen til MetroExpress.