Skarpt svar på Lise Nørgaards rygerforsvar

Lise Nørgaard har kaldt Hjerteforeningens direktør hysterisk i en diskussion om den nye rygelov. Den ”hysteriske direktør” svarer nu igen.

Den folkekære Lise Nørgaard er gået ind i rygedebatten, og får nu klart svar på tiltale. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Helsinghof
Matadors 90-årige mor Lise Nørgaard har udtalt, at hun ryger, til hun dør, og i den forgangne uge kom hun så med endnu en kontroversiel udtalelse i forbindelse med den nye rygelov, der træder i kraft på onsdag og blandt andet har sat gang i rygestopkurserne rundt omkring på de danske arbejdspladser.

Da Lise Nørgaard blev interviewet om fordele og ulemper ved den nye rygelov i DR P1 refererede hun til en ”hysterisk kvinde fra Hjerteforeningen, som jævnligt optræder i TV og har de værste postulater.”

Hjerteforeningens direktør Susanne Volqvartz mener meget vel, at det kan være hende, Lise Nørgaard betegner som hysterisk, skriver Hjerteforeningen på sin hjemmeside. Men hun tager det med ophøjet ro:

”Ja, det er det formentlig,” siger Susanne Volqvartz ganske roligt. ”Der er nemlig al mulig grund til at være hysterisk modstander af røg. Jeg kan for eksempel give Lise Nørgaard 79.000 gode grunde til at være modstander af passiv røg. Hvert år er der nemlig ikke mindre end 79.000 europæere, der dør, fordi de er blevet udsat for andre menneskers tobaksrøg”.