Skal Statoil og Hydro hedde CO2?

Norsk oliefusion er endnu ikke blevet enig med sig selv om et nyt navn, men der er mange seriøse - og useriøse - forslag i luften.

Statoil og oliedivisionen under Norsk Hydro fusionerer og bliver en gigant inden for olie- og gasudvinding, faktisk verdens største off shore virksomhed. Så meget står klart, efter at parterne 18. december offentliggjorde samarbejdsaftalen.

Men hvad skal det kæmpestore barn hedde?

Der er ingen tvivl om, at Statoil er storebror i forholdet - aktionærerne herfra kommer til at sidde på to tredjedele af aktierne i det nye selskab - og rigtigt mange kloge hoveder argumenterer for, at det også vil ære den bedste forretning at beholde navnet Statoil. Dels er det omkostningsfuldt at begynde at skifte alle skilte ud til nye, dels er værdien af det indarbejdede varemærke opgjort til flere milliarder kroner.

Men internt i virksomheden frygter man for samarbejdet, hvis Norsk Hydro bliver kørt over i dette spørgsmål.

Derfor har der været stor iderigdom for at finde på et helt nyt navn, som kan forene de gamle selskaber om en ny fremtid sammen.

På erhvervssitet E24.no er der for eksempel i en afstemning 32 procent, der mener, at oliegiganten bør hedde Noroil, mens 20 procent har stemt på Hydroil og 19 procent på Viking Oil.

Men måske har den kommende koncernchef og nuværende Statoil-chef Helge Lund det rigtige kompromisforslag klar i posen:

CO2.

Det står ifølge Helge Lund for Continental Oil, og 2-tallet står såmænd bare for to selskaber, der går sammen - og så der er jo den humoristiske reference til kuldioxid, som de fossiler brændsler forurener med. Ifølge E24 var der dog et smil på læben, da han afslørede sit forslag på en pressekonference.