Skal sarte sjæle skånes for storkontoret?

UGENS DILEMMA: Koncentrationen svigter og temperamentet ryger i vejret. Men er det grund nok til at en ansat skal have lov at flytte ud af storrumskontoret og få sit eget? Det er spørgsmålet i Ugens Dilemma.

Foto: niels ahlmann olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er teamchef for et team på 11 medarbejdere, som laver en blanding af konkret sagsbehandling og udviklingsopgaver. I sidder alle sammen i storrumskontor, hvilket medarbejderne hidtil har affundet sig med, selvom I har en del telefonsamtaler. Medarbejderne har blandt andet givet udtryk for, at de er glade for muligheden for at videndele.

Teamet disponerer over to arbejdspladser i et stillerum, som der ofte er rift om.

For et par måneder siden blev en ny medarbejder, Tobias, ansat. Ved ansættelsessamtalen gjorde du ham opmærksom på, at han ville komme til at sidde i et storrumskontor. Han oplyste, at han aldrig havde siddet i et åbent kontorlandskab før, men at I måtte se, hvordan det ville gå.

Efterfølgende har Tobias givet udtryk for, at han er glad for jobbet, men at han har svært ved at koncentrere sig med så mange mennesker omkring sig. Du har ikke taget Tobias’ ytringer særligt alvorligt og har derfor heller ikke reageret på dem.

En dag kommer Tobias imidlertid til dig og siger meget ophidset, at nu er det nok, og at han forlanger at få enekontor, da han ”får det dårligt af alle de mennesker”.