Skal en leder blande sig i medarbejderens sorte arbejde?

Hvad ville du gøre som leder, hvis du tilfældigvis opdager, at en af dine medarbejdere udfører sort arbejde? Deltag i Ugens dilemma.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Louise, der er afdelingsansvarlig i en mindre grafisk virksomhed, overhører tilfældigt en privat samtale i kaffekøkkenet mellem to af sine medarbejdere.

Den ene medarbejder fortæller lystigt om, hvordan han har fundet en fed fidus til at tjene lidt ekstra ved siden af normallønnen. Han lægger på ingen måde skjul på, at han udfører sort arbejde i form af grafiske opgaver til billige penge og opfordrer kollegaen til at gøre det samme.

Louise finder det meget umoralsk, at hendes medarbejder for det første udfører sort arbejde, og for det andet fortæller stolt om det til sine kollegaer. Dette er noget, hun personligt tager stor afstand fra. Også er der er jo også lige det ved det, at han potentielt set kan stjæle kunder fra virksomheden.

Men det er en privat samtale, hun har overført. Så selvom hun er meget forarget over medarbejderens umoralske sidegesjæft, vælger hun, at det ikke er hendes bord og går videre ind på sit kontor. Hun er jo i øvrigt ikke ansat til at påpege den slags ulovligheder overfor sine medarbejdere… Eller er hun?