Sjælden superbil fundet i garage

Det var som at finde et gammelt Picasso-maleri eller et ukendt Beatles-album, da familien til Harold Carr åbnede porten til den afdøde doktors garage i Newcastle.

Virksomheden bag Bugatti-racere som denne blev stiftet i 1909 af Ettore Bugatti og kollapsede i 1940 efter at have vundet en lang række racerløb.
Læs mere
Fold sammen
Her stødte de på en yderst sjælden sportsvogn lavet af Bugatti i 1937. Den har været gemt væk i støvet siden 1960, hvor den senest var ude at køre.

Bilen, 1937 Bugatti Type 57S Atalante, havde kun kørt 26.000 miles, da den blev gemt væk i 1960. Den er én ud af kun 17 af sin type og blev oprindeligt ejet af præsidenten for British Racing Drivers' Club, Earl Howe. Det skriver ABC News.

Nu står den sjældne sportsvogn til at indbringe familien til Harold Carr millioner på en bilauktion i Paris til februar. Eksperter vurderer, at billen vil blive solgt for mindst 60 mio. kr., hvilket vil gøre den til den dyreste bil under hammeren.

”Den har alle de fineste kendetegn som en samler kan ønske, det er en af de ultimative sportsvogne fra den gyldne periode i 30’erne,”siger James Knight, formand for bilafdelingen i auktionshuset i Paris ifølge ABC News. Han var en af de få, der rent faktisk kendte til bilens eksistens, inden den blev gravet ud af støvet i garagen ved Newcastle.

”Jeg har kendt til denne Bugatti i en række år, og har, som en del af en lille udvalgt gruppe, ikke turde røbe dens eksistens for nogen,” siger han.

Bugattien var også unik i sin egen tid. Den havde en topfart på 209 km i timen, mens de fleste biler på den tid maksimalt kunne tilbagelægge 80 kilometer på en time.