Sindsyg superbil fra Schweiz

Ny superbil fra Schweiz sætter nye standarder for lav vægt i forhold til kræfter.

PR-foto Fold sammen
Læs mere
Ekstremt lav vægt kombineret med et potent maskineri er opskriften på den seneste superbil, som verden fik det første kig på under den internationale biludstilling i Wien. Beck LM 800 hedder fartdjævlen fra den lille schweiziske bilspecialist Beck.

Bilens vigtigste egenskaber er en meget lav vægt på kun 900 kg. - inklusiv fuld tank og en heldig fører på 80 kg. Vægten er opnået ved hjælp af materialer som aluminium, magnesium, titanium og forskellige kunststoffer som kevlar. Bilen er på flere områder i familie med bilsportens hurtigste køretøjer, Formel I-bilerne, hvorfra blandt andet det centrale aluminiums skelet er hentet. De enkelte dele til karosseriet er også presset ud af hele stykker aluminium, mens de invendige dele af bilen er lavet af kevlar.

Bilen er desuden udstyret med et elektronisk styret chassis, mens fodtøjet er aluminiumshjul, der er skåret ud af massive klodser. Kraften kommer fra en V8-motor på 4,2 liter med turbolader, som er produceret specielt til Beck af MTM. Gearkassen er semiautomatisk med syv trin, og bilens præstationer rækker nok til en tur op af Strandvejen.

Bilen kommer fra stilstand til 100 km. i timen på 3 sekunder, og topfarten angives til 350 km. i timen. Prisen for køretøjet er 750.000 schweizerfranc svarende til 3.463.425 kr. før danske afgifter.

Fabrikken er behjælpelig med at udregne den lokale pris.