Sig fra over for sladder

Hvad gør du, hvis én af dine lederkollegaer sladrer lidt for hyppigt om en anden af jeres fælles lederkollegaer? Det var spørgsmålet i sidste uges dilemma på Business.dk, hvor der faldt lidt for mange jokes om en af de andre ledere. Men hvordan får man lige sat en stopper for den slags?

Hvis man vil den dårlige stemning til livs, bør man konfrontere den sladrende kollega direkte og få sagt fra over for sladderen. Fold sammen
Læs mere

Ledelsesrådgiver hos Lederne, Michael Uhrenholt, er ikke i tvivl: Du konfronterer din sladrende kollega direkte og får sagt fra over for sladderen.
Din egen integritet som leder er på spil her. Du skal stole på dine egne værdier og stå på mål for dem, ellers ender du med at være illoyal både overfor dig selv og overfor de værdier, der gerne skulle gælde i ledergruppen, siger Michael Uhrenholt og anbefaler dermed løsning 1.

Han mener også, man bør tale med kollegaen om ikke at dække sig ind med ironi, jokes eller sarkasme. Det kan nemlig være svært for andre at håndtere, for enten bliver man opfattet som morakker, eller også er man én, der ikke kan tage en joke. Derfor kan ironi og sarkasme være direkte underminerende for samarbejdet, lyder det fra Michael Uhrenholt. Han mener, det bedste vil være at opfordre den sladrende kollega til at gå til sin chef i stedet og italesætte, hvis der er et problem med en lederkollega, der ikke performer tilstrækkeligt.

Det vil være en ærlig udmelding, og det er chefens bord at tage den derfra, siger han.
I forhold til løsning 3, nemlig at gå til dine lederkolleger og ”vejre morgenluft”, lyder anbefalingen at droppe den idé. Du er den, der har oplevet det direkte, og du kan ikke her læne dig op ad, hvad andre ser og oplever. Hav tillid til din egen intuition og mavefornemmelse her, siger Michael Uhrenholt.

Han mener heller ikke, det er nogen god idé at involvere chefen (løsning 2). Det vil være at optrappe en konflikt, hvis du blander chefen ind i det – så kan klimaet blive endnu mere ødelagt. Du er nødt til selv at tage fat, siger han.