Sig aldrig chefen imod i andres fravær!

Kvinder har ofte en del hån til overs for mænds måde at holde møde på. De er stivere i formen og præget af positionering, snarere end målrettet diskussion.

På mænds møder er der langt flere gentagelser. Acceptér dette, det er indtil videre mændenes normer, der gælder.

På interne møder falder kvinder tit i fælden og tror, at man kan sige, hvad man vil og være kritisk, hvor det er relevant. For vi er jo alle i samme båd og kæmper på samme hold, og det er bedre at tage kritikken internt, frem for, at en modpart eller konkurrent sabler én ned ved et senere eksternt, og dermed mere pinligt, møde.

DETTE ER IKKE KORREKT! Hvis du vil være populær, eller i det mindste tålt blandt dine mandlige kolleger, så skal du ikke udtale dig åbenhjertig kritisk om deres tåbelige ideer, mens chefen hører på. Og dette gælder i endnu højere grad, når det er chefen, der er tale om.
Du er sat her på jord for at få din umiddelbare chef til at tage sig godt ud. Sig altid kun noget, der understreger det geniale i, hvad han har sagt. Skulle din chef af have fået noget galt i halsen, må du under ingen omstændigheder begynde at korrigere. Aldrig!

Det er typisk kvindeadfærd at tænke, at det er vigtigt at få ryddet misforståelser af vejen. Forkert! Det er ikke det vigtigste. Det vigtigste er at se godt ud i omverdenens øjne.

Respektér hierarkiet – gå aldrig udenom din chef!
Æd chefens urimeligheder
Fat sportssproget!
Undgå faldgruberne ved jobsamtalen
Glem din pigeopdragelse og drop selvironien
Nævn aldrig din vægt!
Undgå at lære, hvordan kaffemaskinen fungerer!
Klæ’ dig til rollen
Skaf dig et netværk og brug det!
Skaf dig mere i løn
Drop den hellige moderrolle

Kilde: Håndbog for karrierekvinder