Sidste runde i USA med kampråb og gejst

Kampråbene på universitets fodboldstadion bliver et af omdrejningspunkterne for de GLOBE-studerende, der i det sidste semester skal være på University of North Carolina at Chapel Hill.

Sofie Bonde Holt. Foto: Jeppe Bjørn Vejlø Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det første år af GLOBE-uddannelsen er overstået, og det er med stor forventning, at vi påbegynder det tredje og sidste semester af programmet. Denne gang er turen gået over Atlanten til USA, hvor vi er landet i Chapel Hill på University of North Carolina. Her har vi allerede udskiftet vores skrøbelige kantonesiske med en vaskeægte amerikansk sydstatsaccent og er så småt ved at vænne os til det fugtige klima, den friturestegte mad og den enorme amerikanske gæstfrihed, der bliver vist os fra alle sider.

Præcis hvor anderledes en oplevelse dette semester kommer til at blive ses tydeligt ud fra vores indledende lektioner på universitetets business-fakultet, Kenan-Flagler Business School. Vi er hurtigt blevet introduceret til et praktisk orienteret undervisningsmiljø præget af projektarbejde og konstant dialog mellem professoren og os studerende. Samtidig bliver vi langsomt indlemmet i en studiekultur, hvor samtlige studerende finder fællesskab i det tætte campusliv og universitetets lyseblå logo T-shirts.

Chicago-tur bliver højdepunkt

Fællesskabet og den praktiske akademiske tilgang står i skarp kontrast til vores oplevelser på GLOBE-semestrene i København og Hong Kong. I København prøvede amerikanerne og Hong Kong-kineserne kræfter med mundtlige eksaminer og teoretisk læring samt en studiekultur, hvor torsdagsbarer og happy hour i høj grad var det sociale omdrejningspunkt.

I Hong Kong, derimod, blev danskerne og amerikanerne hårdt testet i akademisk udenadslære og et studiemiljø, hvor venskaber blev knyttet over skoleopgaver fremfor fadøl.

Her i North Carolina oplever vi et tredje alternativ. Vi lærer ved at anvende i praksis, og vi socialiserer over kampråbene på universitetets amerikanske fodboldstadion. Et stadion, der i øvrigt kan huse flere tilskuere end Parken på Østerbro i København.

Ikke desto mindre ser vi frem til oplevelserne, som opholdet i North Carolina kommer til at byde på.

Et af de helt store højdepunkter bliver studieturen til Chicago til oktober, hvor hele GLOBE-holdet skal deltage i seminaret »Chicago Ideas Week« for at blive inspireret til at tage springet som unge entreprenører. Derudover glæder vi os til at blive en del af det mangfoldige amerikanske universitetsliv, med alt hvad det har at byde på af studenterorganisationer og sportsklubber.

Tilbage er der kun at recitere, hvad universitetets lokale avis skriver om at gå på University of North Carolina i Chapel Hill: »If you’re bored, you ain’t doing it right.«