Sidste fase i kæmpe Brøndby-søgsmål starter i dag

I dag starter domsforhandlingerne i sagen om den manglende betaling af feriepenge i Brøndby, der potentielt kan koste den gul-blå fodboldklub 23 millioner kroner.

Per Bjerregaard er en trængt mand i mere end én forstand. Klubben, som han er formand for, kan blive 23 mio. kroner fattigere, hvis de taber en voldgiftssag imod dem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Bohr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er efterhånden et stykke tid siden, der har været noget at glæde sig over på Københavns vestegn rent fodboldmæssigt. Dårlige sportslige resultater og værre økonomi har nemlig præget den ellers hæderkronede fodboldklub Brøndby IF.

Og i dag kan være starten på endnu et hak i tuden, hvis Fodboldens Voldgiftsret dømmer til tre tidligere Brøndby-spilleres fordel. Domsforhandlingerne i sagen starter nemlig i dag. De tre forhenværende spillere, der blandt andre tæller angriberen Peter Madsen, har et stort millionbeløb til gode - alene Peter Madsen mener, at klubben skylder ham 2,5 mio. kroner i feriepenge. 

Pengestriden har rod i en af de såkaldte sign-on-fees, som spillerene får, når de skifter til en ny klub.

Det forventes, at sagen vil danne præcedens for lang række andre sager mod fodboldklubben, så den samlede udbetaling for vestegnens stolthed kan end med at løbe op i 23 mio. kroner. Sat i perspektiv, så havde Brøndby i 2011 en årsomsætning på 151,4 mio. kroner, så det er bestemt ikke en lille udskrivning, der kan vente fodboldklubben.

Brøndby havde i 2011 et underskud på 34,8 mio. kroner, men i regnskabet skrev man samtidigt, at klubben forventer at vinde voldgiftssagen, men at der er en procesrisiko ved sagen.

Fodboldens Voldgiftsret er den øverste myndighed i fodbold-systemet og er et DBU-organ. Hvis Brøndby taber sagen, kan det få konsekvenser for en række andre danske klubber, således skulle AaB have store problemer, hvis Peter Madsen & Co. vinder deres søgsmål.