Seminarielærere er uforberedte

Når det nye hold lærer- og pædagogstuderende begynder på deres studier, er deres undervisere ikke forberedt på den undervisning, der er blevet obligatorisk efter reformerne af de to uddannelser.

De 35 mio. kr. som regeringen og aftalepartierne i efteråret afsatte til opkvalificering af lærerne fra 2007, ligger stadig i Undervisningsministeriets lommer. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Gennem de seneste mange måneder har både lærere og rektorer på landets seminarier rykket efter pengene uden held. Det betyder, at de nye uddannelser kommer skidt fra start, selv om der fra politisk hold har været megen fokus på at øge fagligheden i lærerfaget.

»Seminarielærerne står over for en række nye faglige krav til indhold og volumen samt nye fag. Men da vi ikke har fået nogle af de aftalte penge, har vi ikke kunnet gennemføre de rette kurser, og det betyder, at lærerne ikke er forberedte,« siger formanden for Lærerseminariernes Rektorforsamling, Nils-Georg Lundberg.

Det er nye fag som materielt design og øget tværfagligt arbejde, som lærerne har brug for at blive kvalificeret til at varetage. Men medmindre de enkelte skoler har hevet penge op af lommen, har lærerne ikke deltaget i forberedende kurser.

Ingen opkvalificering
»Vi så de afsatte midler som et fagligt løft, og timingen var perfekt i forhold til de nye uddannelser. Men nu er hele projektet faldet til jorden med et brag,« siger Nils-Georg Lundberg, der ærgrer sig over, at de enkelte seminarier har planlagt budget ud fra, at der ville komme tilskud.

»Vi havde handlet anderledes, hvis vi havde vidst, at pengene blev forsinkede,« påpeger han.

Også formanden for seminarielærerne i DM, Jette Reuss Schmidt, ærgrer sig over, at midlerne ikke er udbetalt.

»Lærerne er ikke blevet opkvalificeret pga. politisk uenighed, og jeg kan kun håbe, at der snart sker noget,« siger hun til Jyllands-Posten.

Kilde: Jyllands-Posten