Se listen: Danmark næstbedst i verdens talentjagt

Mens danske virksomheder skriger om mangel på talent, placerer en ny stor undersøgelse Danmark på en 2. plads i konkurrencen om virksomheders evne til at udvikle, tiltrække og beholde talenter.

ARKIVFOTO 2015 af universitetsstuderende Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Bojesen

Vi mangler højt specialiseret talent, vores konkurrenceevne er for dårlig og vores uddannelse halter.

Sådan har jungletrommerne længe buldret fra både erhvervsliv og politikere.

»Den største udfordring er mangel på talent,« sagde erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til Berlingske i september.

Men ifølge en ny undersøgelse ligger Danmark med helt i toppen i den globale jagt på talenter. Undersøgelsen, som er foretaget af IMD, placerer Danmark på en 2. plads blandt 63 lande når det handler om at udvikle, tiltrække og beholde talenter i landet. Kun Schweiz slår Danmark på listen, hvor vi altså ligger i top blandt de Skandinaviske lande.

Resultatet er baseret på 30 nøgletal ud fra statistisk materiale og en rundspørge blandt ervhervsledere med ca. 6.000 respondenter. Overordnet fordeler de 30 nøgletal sig i tre kategorier:

Investering og udvikling, tiltrækningskraft og parathed.

Her placerer Danmark sig på en 1. plads i kategorien investering og udvikling, der især handler om uddannelse og infrastruktur. Inden for tiltrækningskraft ligger vi nummer 10, mens vores parathed, hvilket især handler om hvorvidt evnerne hos virksomhederne og de ansatte er parate til at indgå i en konkurrencedygtig økonomi.

Samlet placerer det altså Danmark på en andenplads, højere end vores nordiske naboer, der ligger nummer 5 (Finland), 7 (Norge), 9 (Sverige) og 18 (Island). Se den samlede liste herunder.