Se din ansøgning som et kærestebrev

Hvis du drømmer om at score drømmejobbet, så skal du droppe tanken om at millioner ansøgere konkurrere om at få det samme job. Tænk i stedet på, at én person ender med at få jobbet, og det kan være dig.

Foto: Colourbox
Tag de seje stiletter på - eller lækre sko, ret ryggen og frem med brystet. Reglerne gælder begge køn, for selv om mottoet med at skønhed kommer indefra, så skader det ikke at pynte lidt på sig selv til en jobsamtale.

Ifølge forfatter til bogen »Skønhed kommer indefra, men lidt læbestift skader ikke,«, Charlotte Torpegaard, der også arbejder som trendspotter og skønhedsekspert i Go' Morgen Danmark gælder det om at sælge sig selv, når du træder ind i en ny virksomhed.

Men inden du når så langt skal du skrive en fængende ansøgning. En, der skal være knivskarp og præcis og som fortæller, hvorfor du netop søger job i virksomheden.

Fokuser på dine forcer
»Når du skriver til ham eller hende, som du er forelsket i, fortæller du jo heller ikke om samtlige tidligere forhold, som du har haft, og hvorfor de gik i stykker. Du fortæller, hvad du vil give den person, du skriver til, og du gør det klart, at du har de kompetencer, som vedkommende søger hos sin nye kæreste,« siger Lars Ekman, der er karrierekonsulent i fagforeningen C3.

Han fraråder at sende 200 jobansøgninger afsted om ugen. I stedet er det bedre at fokusere på de job, du virkelig gerne vil have. Allervigtigst er det at gøre det stykke arbejde, der ligger, inden du skriver ansøgningen.

»Du skal finde ud af, hvad det er du vil og kan. Du bør sparre med studiekammerater og familie, der kender dig godt, og som kan hjælpe dig med at vurdere, hvad det er for stillinger, du passer til,« siger han.