Schmeichel kæmper med krisen

Den tidligere landholdsmålmand og europamester Peter Schmeichel er begyndt at tjene penge i sine investeringsselskaber, men det er stadig ikke nok til at redde den tidligere United-keepers forretningsimperium fra en blodrød egenkapital.

Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om den tidligere fodboldstjerne Peter Schmeichel så småt er begyndt at tjene penge igen, så er det endnu ikke nok til at redde hans private investeringsselskab GD Holding fra at have en egenkapital, der er i minus med mange millioner.

Af det netop offentliggjorte regnskab fra den tidligere landholdsmålmands holdingselskab fremgår det, at Peter Schmeichel, der efter at have lagt handskerne på hylden blandt andet har arbejdet som tv-vært, samlet set tjente godt 800.000 kroner før skat på sit erhvervseventyr.

Det er en klar forbedring i forhold til kriseåret 2008, hvor den tidligere Brøndby-målmands virksomheder tabte næsten 15 millioner kroner.

Årets overskud i GD Holding er dog ikke nok til at redde selskabets egenkapital, der fortsat er negativ med knap 14 millioner kroner.

”Selskabet har tabt kapitalen. Selskabets fremtidige drift samt kapitalberedskab vil blive drøftet på selskabets generalforsamling,” siger Schmeichel i regnskabet, som han samtidig betegner som ”tilfredsstillende”.

Den pensionerede målmand, der blev kåret til verdens bedste i 1992 og 1993, ejer via sit holdingselskab blandt andet virksomhederne GD Procon og GD Investment, der tilsammen tjente godt fire millioner kroner sidste år.

Ud over sine evner med handskerne er den tidligere danske landholdsmålmand blandt andet blevet kendt for, at han i 2007 forsøgte at overtage magten i Superliga-klubben Brøndby sammen med forretningsmanden Aldo Petersen, der tidligere har siddet i Parkens bestyrelse.