Saxo Bank hapser Danmarks bestyrelses-dronning

Lone Fønss Schrøder føjer endnu en bestyrelsespost til listen og bliver næstformand i Saxo Banks bestyrelse.

Lone Fønss Schrøder er den dansker med flest tunge internationale bestyrelses poster, bl.a. i Volvo, norske Aker og Svenska Handelsbanken. Nu også i Saxo Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Den travle bestyrelsesdronning Lone Fønss Schrøder kan nu også kalde sig næstformand i Saxo Banks bestyrelse. 

På en ekstraordinær generalforsamling i dag torsdag har Saxo Banks aktionærer valgt en ny bestyrelse og sat Lone Fønss Schrøder på en af de tunge poster. 

Hun har stor erfaring med bestyrelsesarbejde. Herhjemme sidder hun i NKT Holdings bestyrelse, og fra resten af Skandinavien har hun erfaring fra bestyrelsesarbejde i norske Aker og Kværner samt svenske Volvo, Vattenfall og Svenska Handelsbanken. Udover bestyrelser er hun også en aktiv erhvervskvinde og har været det i mange år. 

Hun begyndte sin karriere i Mærks i 1982, hvor hun blev den højest placerede kvinde blandt de 60.000 medarbejdere på verdensplan. Fra 2005-2010 var hun administrerende direktør i det svenske rederi Wallenius. I dag fungerer hun som partner i Norfalck, som hun i 2006 var med til at stifte.

Udover Lone Fønss Schrøder er der også kommet et andet nyt bestyrelsesmedlem i Saxo Banks bestyrelse. Det er Jacob Polny fra kapitalfonden TPG, der snupper den plads.