Saudi Arabien planlægger højhus på 1.000 meter

Ørkenlandets myndigheder har søsat et højhusprojekt, der vil få Dubais Burj Al Khalifa til at ligne en halvhøj tandstik i sandet.

Saudi Arabiens myndigheder har søsat et højhusprojekt, der vil få Dubais Burj Al Khalifa til at ligne en halvhøj tandstik i sandet. Sådan ser den 1.000 meter høje drøm ”Kingdom Tower” i Jeddah ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkitektfirmaet Adrian Smith + Gordon Gill
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal bygges højt i Saudi Arabien - meget højt. Myndighederne i ørkenlandet planlægger at trumfe Dubais Burj Al Khalifa-bygning med 173 meter i højhusprojektet Kingdom Tower i byen Jeddah.

Se billederne: Her er Saudi Arabiens tusindmetertårn

Landets investeringsselskab Kingdom Holding Company har netop givet grønt lys for at udarbejde tegninger på projektet, der er designet af arkitektfirmaet Adrian Smith Gordon Gill.

Højhusprojektet har fået et prismærke på 1.2 milliarder dollar, og dets 1.000 meter høje indre skal huse alt fra hoteller, kontorer, lejligheder og naturligvis en udsigtsetage.

59 elevatorer skal sørge for sende både beboere og det arbejdende folk op og ned. Hurtigste elevatorer bliver dem, der kører til observatoriet i toppen. De vil bevæge sig med omtrent 10 meter i sekundet, skriver arkitektfirmaet i sin projektbeskrivelse.

Om det lykkes Kingdom Holding Company at skabe nok interesse om tårnet til, at det kan blive til virkelighed, er endnu usikkert.