Samlingskraften på kraftværket

Talent 100: Joseph W. Rasmussen, 35 år, viceprojektchef, HOFOR

Kategori: Det offentlige

Hvordan får du mere end 100 rådgivende ingeniører og over 1.000 mand fra forskellige selskaber til at arbejde godt sammen om et projekt til fem mia. kr.?

Spørgsmålet danner rammen om Joseph W. Rasmussens arbejde. Som viceprojektchef på byggeriet af landets største biomassefyrede kraftværk, BIO4 på Amagerværket, leder og koordinerer han samarbejdet mellem en række aktører.

»Jeg skal sikre et godt samarbejde på tværs af alle interessenter og samtidig sørge for, at der er den rette fremdrift. Det er en hårfin balancegang, fordi der er mange aktører, som alle har deres mærkesager og interesser. Men jeg forsøger at indgå i dialog og være åben og lytte frem for at sætte støjskærme op. Ved gensidig vidensdeling når vi frem til de bedste beslutninger,« siger han.

Og skal man tro hans afdelingschef i HOFOR, Søren Dreyer, er Joseph W. Rasmussens ledelsesstil ualmindelig effektiv.

»Der er masser af konfliktstof i det her projekt. Der er mange penge på spil, og bølgerne går højt. Men Joseph har modsat mange yngre ledere en meget konfliktnedtrappende stil, hvor han formår at tage gassen ud af spændingerne. Han kan også finde på at troppe op med bagværk, så i det hele taget oser han af overskud.«

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.