Sæt pris på dine styrker

Det er en styrke at kunne håndtere personkonflikter. Det skal lederen fra sidste uges dilemma minde sig selv om, når hun irriteres over, at medarbejderne vælger at gå til hende frem for hendes mandlige lederkollega med deres interne konflikter.

Foto: Morten Germund.
Læs mere
Fold sammen

- Medarbejderne vælger Anette frem for Mads, fordi de ved, hun er god til at løse den slags problemer – ikke fordi hun er kvinde, slår chefkonsulent hos Lederne, Signe Tønnesen Bergmann fast.

Se ugens dilemma her:

Dilemmaet, der har været til afstemning på business.dk, udspiller sig på en medicinalvirksomhed, hvor Anette og Mads er ledere af henholdsvis Public Affairs og Public Relations. I det daglige fungerer de to teams som én samlet afdeling, og Anette frustreres i stigende grad over, at medarbejderne søger råd om faglige og strategiske overvejelser hos Mads, mens hun selv bliver bedt om at forholde sig til interne konflikter i afdelingen. Hun kan ikke lægge tanken fra sig, at det skyldes det faktum, at hun er kvinde. Samtidig savner hun at blive respekteret for sin faglighed.

- Lederen bliver nødt at handle på det, fordi hun er irriteret. Derfor anbefaler jeg løsningsmulighed nr. tre, hvor Anette fortæller de medarbejdere, der formelt refererer til Mads, at de skal gå til deres egen leder, siger Signe Tønnesen Bergmann.

Signe Tønnesen Bergmann mener ikke, at medarbejderne vælger Anette fordi hun er kvinde – men fordi de ved, at hun er god til at løse den slags problemer. Der er sandsynligvis ingen andre end Anette selv, der har tænkt over køn i den forbindelse:

- Problemer har det med at havne der, hvor de bliver løst. Og medarbejderne ved, at det er hos Annette. De søger bare kompetencerne, og hun har sandsynligvis aldrig sagt fra, så der er ikke noget underligt i det, siger Signe Tønnesen Bergmann.

Sideløbende skal PA-manageren arbejde på profilere sig fagligt, så det står lysende klart, at hun er den, der ved noget om, hvordan PA-strategier udføres. Hun skal så at sige vise sine andre facetter uden at smide sin styrke i forhold til det interne ud med badevandet.