Sådan undgår du mobilprischok på ferien

Mobiltelefoni og ferie er ikke altid den bedste kombination for pengepungen. Se hvordan du undgår megaregninger her.

Foto: Bax Lindhardt / Scanpix. Sådan undgår du en kæmpe mobilregning på ferien.
Læs mere
Fold sammen
Betaler du, når en sms tikker ind på din mobil, mens du slapper af på en græsk ferieø? Få svaret - og andre nyttige råd - her.

Du betaler begge vejeI udlandet betaler man både betaler for de opkald, man selv foretager, og de opkald, man modtager. Det skyldes, at man benytter nettet hos et udenlandsk mobilselskab til at transportere samtalen hjem til Danmark.

Sms’er – gratis at modtage, dyrere at sendeDet koster ikke noget at modtage en sms i udlandet. Man betaler kun, når man sender en sms – prisen afhænger af, hvilket land man besøger.

Telefonsvareren kan koste dyrtDet kan koste ekstra at bruge telefonsvareren i udlandet. Besvarer man f.eks. ikke et opkald i udlandet, og opkaldet derfor bliver viderestillet til telefonsvareren, betaler man både for at modtage opkaldet og for viderestillingen til telefonsvareren. For at undgå denne dobbelttaksering kan man viderestille alle opkald direkte til telefonsvareren, eller annullere viderestilling.

Dansk til dansk koster beggeHvis man er flere sammen på ferie og ringer til hinandens mobiler, betaler man begge for det enkelte opkald. Opkaldet bliver nemlig transporteret fra ferielandet til Danmark og tilbage igen. Prisen afhænger af, hvilket land man er i.

Kilde: TDC

 
Fik du læst:

B&O-mobil – den grimmeste nogensinde?

Verdens dyreste mobiltelefoner

Verdens bedste mobiltelefoner