Sådan tager kvinderne det sidste karriereskridt

Kvinder skal turde erkende, at den perfekte kombination af familie og karriere sjældent findes i virkeligheden. Topposten kræver kompromisser og modet til en gang imellem at springe over, hvor gærdet er lavest.

Billedet øverst th. Ida Auken og Dorthe Harding Keilberg, partner Deloitte Consultning (nederst tv.) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvorfor har kvinder svært ved at tage det sidste afgørende karriereskridt mod toplederstillingen eller bestyrelsesposten? Det spørgsmål forsøgte tre succesfulde karrierekvinder at besvare tirsdag morgen, da Berlingske slog dørene op til konferencen »Kvinder på toppen«.

På talerstolen var blandt andre Ida Auken, der som miljøminister nåede en af de absolut højeste politiske poster i Danmark. Samtidigt har hun i flere år været en af de mest centralt placerede danskere ved det årlige World Economic Forum i Davos.

Hendes budskab er, at mange kvinder kræver for meget af sig selv, og at det kan blive en hæmsko i deres karriere.

»I dag blev jeg bedt om at komme ind på Berlingske til fotografering klokken 8, men jeg bad om at komme klokken 8.20 i stedet. Så kunne jeg nemlig nå at aflevere mit barn i børnehaven,« sagde Ida Auken. Med det ville hun illustrere, at man ikke altid skal springe over, hvor gærdet er absolut højest.

HER ER TRE KVINDER MED TRE BUD PÅ, HVORDAN MAN GØR:

Da hun blev miljøminister for Socialistisk Folkeparti, gik hun fra at være menigt folketingsmedlem med to ansatte, til at lede et ministerium med cirka 2000 ansatte.

»Der kræver, at man tør sige; nu er det mig, der bestemmer, og det er den her vej, vi skal,« sagde Ida Auken.

Man vokser med opgaven, forklarede hun, og måske har kvinder en tendens til at være mindre sikre på egne evner end mænd, der i højere grad bare kaster sig ud i opgaverne, argumenterede hun.

Efter et ufrivilligt ophold på 45 minutter i Berlingskes elevator kunne Emilie Stage Tingskou også tilslutte sig konferencen.

Udover at være mor til et barn på to år har hun i en alder af blot 34 år en imponerende karriere som headhunter bag sig seneste som partner i Odgers Berndtson. For nyligt tog hun imidlertid en beslutning om at opsige jobbet uden at have et nyt på hånden.

I en tid havde hun været sur og utilfreds, når hun var hjemme hos familien. Hun kom frem til, at lysten og passionen ved at være headhunter var forsvundet, så hun tog konsekvensen.

I dag har hun fået et nyt job i Novozymes, og hendes budskab er, at karriere og livet som mor bestemt er foreneligt.

»Det kræver, at du har et job, der giver dig energi, og som tillader dig at forfølge din passion.«

TV: Kvinde! Du kan godt begge dele