Sådan skaber du en bestyrelseskarriere

For præcis fem år siden kastede Vagn Sørensen sig ud i jobbet som fuldtidsarbejdende bestyrelsesmedlem. I stort interview med Berlingske Nyhedsmagasin øser han ud af sine erfaringer.

Vagn Sørensen i lufthavnen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vagn Sørensen tøver ikke. Han har tænkt sig om. Når man stiller ham spørgsmålet, om han i dag ville kunne genindtræde på en post som administrerende direktør i en virksomhed, lyder svaret prompte: "Ja." 

Og han uddyber: "Jeg vil kunne påvise, hvilke resultater jeg har leveret i de fem år, og jeg vil kunne dokumentere, hvor tæt jeg har været på virksomhederne, og at mit bidrag har gjort en forskel," siger han.

1. maj er det fem år, siden Vagn Sørensen takkede nej til en forlængelse af sin CEO-kontrakt for Austrian Airlines, en tryg og velkendt direktør-rolle, for i stedet at kaste sig ud i en tilværelse som freelancer på eksekutiv-niveau, jobbet som fuldtidsbestyrelsesmedlem og formand.

Dengang i 2006 gav han sig selv fem år. Mindre ville være useriøst, tænkte han.

"Jeg giver det fem år og ser, om jeg tænder på det. Til den tid vil jeg være 51 år, og så kan jeg tage pulsen på det og spørge mig selv, om jeg skal fortsætte eller vende tilbage," erindrer han sit ræsonnement.

De fem år er gået. Evalueringen ligger klar i Vagn Sørensens baghoved, da Berlingske Nyhedsmagasin møder ham en tirsdag formiddag i en af de små caféer i Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Han er netop landet efter en sviptur til Oslo. Han tog af sted mandag eftermiddag for at deltage i et rådgivermøde hos Morgan Stanley. Onsdag går turen til Frankfurt til et bestyrelsesmøde.

Vejen til bestyrelsen

Bestyrelsesarbejde, som Vagn Sørensen har gjort til sin levevej, drager mange. Ifølge en ny undersøgelse fra Institut for Selskabsledelse får flere erhvervsledere bestyrelsesposter ved siden af jobbet. En del tropper også op på Vagn Sørensens kontor for at høre mere om bestyrelsesarbejdet.

"Folk spørger ofte, hvordan man får en bestyrelsespost. Jeg svarer altid: ’Ved at have en i forvejen.’ Det signalerer, at du har erfaring i rollen."

Han har flere råd i posen – også til dem, der gerne vil gøre det til en fuldtidsbeskæftigelse. 

Læs de gode råd og Vagn Sørensens erfaringer i stor specialrapport i Berlingske Nyhedsmagasin 13. april