Sådan overlever du bilferien med børn på bagsædet

Endeløse motorveje og stegende hede kan sætte alle børnefamiliers tålmodighed på prøve. Rust dig til de mange timer i bilen med gode råd til bilferien.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Børn på bagsædet kan gøre bilturen til fjerne rejsemål til en anstrengende affære for både børn og forældre. Det er derfor en god idé at planlægge underholdning til børnene hjemmefra og sørge for at forholdene så optimale som muligt under omstændighederne.

Interesse- og forbrugerorganisation FDM samt Falckmagasinet har hver for sig sat fokus på de lange bilture med børn på bagsædet.

Falck fokuserer på de praktiske elementer i køreturen. Blandt andet skal man sørge for, at børnene sidder godt og kan se ud af vinduet. Børn under 135 cm skal sidde i godkendte barnestole.

Pas desuden på varmen i bilen. Sørg for at have solgardiner til at skærme mod solen.

Har børnene svært ved at forstå lange afstande, er det en god ide gøre at illustrere på et kort, hvor langt man er nået. Eller man kan kopiere et kort og lade børnene tegne ruten ind undervejs. Ligesom man også kan fortælle børnene om landene og dets hovedstæder.

Otte praktiske råd til turen

Sådan underholder du bagsædet
Når det gælder underholdning peger FDM på, at den bærbare dvd, der de seneste år er blevet en favorit på bagsædet, stadig er et oplagt valg.

Men der findes også alternativer i eksempelvis lege for både børn og forældre.

- På bilturen er familien samlet, og slukker man for dvd og mobiltelefon, er man stort set uden forstyrrelser, og det er oplagt at bruge tiden til at lege med sine børn. Ofte bliver det til gode timer, fordi familien underholder sig i hinandens selskab på en anden måde end til hverdag, siger Randi Voldbakken, feriekonsulent hos FDM.

Blandt de populære lege til bagsædet er eksempelvis ordlege, hvor børnene skal gætte, hvad forskellige ordsprog betyder, eller at familien selv digter en historie ved, at de skiftes til at sige et ord. Børnenes sproglige forståelse har betydning for, hvordan historien udvikler sig.

Fem tip til underholdningen på bagsædet

Læs også ErhvervsBladet.dk
Så meget bør du give i drikkepenge på rejsen

Sådan klarer du en varm dag på kontoret