Sådan irriterer du dine kolleger

I et storrumskontor er der adskillige måder at irritere dine kolleger på. Amerikanerne har kåret de værste.

Ding. Ding. Du kan høre hver gang din kollega får en mail, fordi han eller hun ikke har slået lyden fra på sin computer. Dét er irriterende. Men ikke det mest irriterende, ifølge en undersøgelse blandt 2.300 amerikanske medarbejdere fra konsulenthuset Harris Interactive and Randstad.

At efterlade en beskidt tallerken fra kantinen, have en træls ringelyd på mobilen, slå telefonens højtaler til, spise en stinkende madpakke foran computeren eller føre meget private telefonsamtaler kan også få de fleste kolleger op i det røde felt.

Værst af alt er dog, hvis du taler meget højt, ifølge undersøgelsen. 32 procent af de adspurgte amerikanske medarbejdere kårede ”højt-snakkeren” til at være det største irritationsmoment på arbejdspladsen. 30 procent mente, det var en irriterende ringelyd på mobilen, der var værst, mens 22 procent virkelig hadede, når kollegerne satte ”medlyt” til på telefonen i kontoret.

Slip frustrationerne løs
Er du ikke en af dem, der er irriterende, men i stedet for føler dig generet af noget på kontoret, så er det med at åbne munden.

Ikke at sige til sine kolleger, at de gør noget irriterende, er det dummeste, man kan gøre, mener Barbara Pachter, der beskæftiger sig med business-etikette og er forfatter til bogen ”When the little things count… And they always count”.

“Det er bare et spørgsmål om at få det sagt I den rigtige tone. Vær høflig men gennemslagskraftig,” siger Barbara Pachter til Forbes.com og giver et eksempel på, hvordan det helt konkret kan lyde:

”Hey, du er måske ikke klar over det – men du taler ret højt og det distraherer mig. Jeg har svært ved at koncentrere mig om mit arbejde. Kan du tale lidt lavere, okay?”.

Det er vigtigt altid at spørge om, det er okay, så man sikrer sig, at den anden person har forstået og respekteret det,siger hun.

Kilde: Forbes.com.