Sådan har Danmarks kosmetikdronning skabt sin formue

Som en af Danmarks få succesfulde kvindelige iværksættere har Heidi Sommer skabt en formue på kosmetologskoler og ejendomme.

Foto: ANDREASEN CARSTEN. Heidi Sommer.
Læs mere
Fold sammen

Når Berlingske Business Magasin offentliggør sin årlige opgørelse over Danmarks rigeste mennesker, er der kun få kvinder på listen. De, der optræder som f.eks. Mærsk-døtrene, er oftest arvinger, mens der er langt mellem de danske kvinder, der har skabt deres egen formue.

Til denne usædvanlige kategori hører Heidi Sommer, der er en af Danmarks få succesfulde kvindelige iværksættere. Kendt under navnet kosmetikdronningen er det lykkedes hende at opbygge en personlig formue på op mod 90 mio. kr. En kæde af kosmetolog-skoler er grundlaget for formuen, for da hun i sin tid etablerede kæden, købte hun nemlig samtidig de velbeliggende ejendomme i store byer, hvor skolerne fik adresse.

Heidi Sommers aktiver ligger i selskabet Evergreen World samt i Heidi Sommer Holding, der tilsammen bogfører en formue på over 80 mio. kr. Hun har også godset Bjørnemose på Fyn samt det ferskenfarvede torneroseslot Rosenskjold på adressen Jomfrumarken ved Nr. Aaby ligeledes på Fyn. Heidi Sommer ejer desuden en pragtvilla i ved Cannes, som udlejes stil kræsne kunder som repræsentanter for den saudiarabiske kongefamilie og et renæsasanceslot i Loire-dalen i Frankrig

Udstoppet leopard og diamanter

Heidi Sommers samlever Ole Abildgaard var et fremtrædende medlem af Milliardærklubben, gruppen af rigmænd der frem til finanskrisen blev rige på nu afsluttede børseventyr som finanskoncernen Capinordic og vindpark-udvikleren Greentech. Andre medlemmer af klubben var den tidligere IT-milliardær Erik Damgaard, multiiværksætteren Peter Forchhammer og finansmanden Aldo Petersen. De fleste måtte tage store formuetab, og nogle gik konkurs, da krisen bragede løs, og Heidi Sommer har da også mistet penge på Evergreen World, der på sit højeste i 2008 bogførte værdier for knap 180 mio. kr. Selskabet ejer bl.a. vindmølleparker, og egenkapitalen er i dag reduceret til knap 30 mio. kr.

Heidi Sommer har aldrig lagt skjul på, at hun nyder sin succes. Hun bor på det ferskenfarvede slot Rosenskjold, som er indrettet ekstravagant med en garage fyldt med dyre biler, ruiner af græske templer i parken og en udstoppet leopard, der slænger sig på flyglet og er forsynet med diamanthalsbånd, ligesom hun har fået tegnet sit eget våbenskjold og monogrammer til hvert enkelt af sine børn.

Heidi Sommers mor er hollænder og faren vestjyde, men datteren er født og opvokset i Danmark. Hun er kendt for at have et stærkt værdisæt, hun er flittig kirkegænger og grundtvigianer, og hun lægger vægt på traditioner, familie, lærdom, opdragelse, eftermæle og samfundsansvar. Hun har også etableret en velgørende fond.