Sådan finder du rundt i MBA-junglen

Charlotte Rønhof, (PR-foto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Hans Soendergaard

Hvordan vælger man den rigtige MBA-skole? Skal man bruge en dansk eller en udenlandsk skole? Det spørgsmål kører rundt i hovedet på rigtigt mange danske ledere, som via en MBA håber at give deres karriere et boost.

For at svare på spørgsmålet er det helt afgørende at grave dybt i den store jungle af tilbud om MBA-uddannelser, der udbydes herhjemme og i udlandet, mener både Djøf og Dansk Industri, DI.

DI fremhæver, at en MBA-titel i højere grad er blevet allemandseje. Det betyder, at spørgsmålet om, hvorfra man tager en MBA-­uddannelse er blevet endnu vigtigere. Det gælder om at gå efter en MBA fra et af de mere prestigefyldte universiteter, mener underdirektør i DI Charlotte Rønhof.

»Tidligere var MBA for de få. Nu er det en titel, som rigtigt mange har. For den enkelte medarbejder gælder det om at differentiere sig. Dem, som tager en MBA, kan senere også sagtens komme til at søge job i andre lande. Også derfor er det en fordel at vælge en MBA fra et kendt og anerkendt universitet. Det er det, som vil fremme karrieren mest for den enkelte,« siger Charlotte Rønhof, der understreger, at de prestigefyldte universiteter både kan være danske og udenlandske.

Sikre opbakning

Hos Djøf anbefaler man også en meget grundig forberedelse, inden den enkelte springer ud i at tilmelde sig en MBA-uddannelse.

»En MBA er selvfølgelig en stor investering for virksomheden, men det er lige så stor en investering rent tidsmæssigt for den, der tager en MBA. Det er vigtigt at sikre sig familiens og vennernes opbakning, for der vil være en lang periode, hvor man må sige »er ikke til stede«,« siger chefkonsulent i Djøf Lina Matz.

»Jeg talte engang med en MBA, der lige havde taget den afsluttende eksamen. Da han kom hjem, var bemærkningen fra hans kone: det kan godt være, at du har bestået din MBA, men du er dumpet til familieprøven, og den skal du bestå nu. Så var det jo bare om at finde støvsugeren frem,« fortæller Lina Matz.

Formand for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen i Danmark, IDA, Juliane Marie Neiiendam fremhæver, at MBA ofte kaldes skilsmisse- uddannelsen.